Astfel, în 2018, OK Center a găzduit un total de peste 1.000 de evenimente dedicate educației financiare și orientării în carieră, conferințe, traininguri sau evenimente creative în parteneriat cu ONG-uri, organizații private, antreprenori sau instituții publice.

Dintre acestea, 40% constau în modulele fundației de educație financiară pentru copii și adulți.

OK Center este inițiativa OTP Bank România și a Fundației Dreptul la Educație de a pune la dispoziția tinerilor și adulților din România un spațiu permanent dedicat activităților educaționale prin metode de învățare nonformală.

Parteneriate cu 60 de instituții

În același timp, pe tot parcursul anului trecut, Fundația Dreptul la Educație a încheiat parteneriate cu peste 60 de instituții de învățământ și organizații din sectorul nonguvernamental și privat pentru implementarea cursurilor în întreaga țară. Drept urmare, trainerii Fundației Dreptul la Educație au împărtășit valorile și cunoștințele OK Center cu peste 4.600 de elevi din 35 de localități.

Program de educație financiară pentru adulți

Tot în 2018, Fundația Dreptul la Educație a lansat programul de educație financiară pentru adulți OTP Financial Fitness, bazat pe cinci piloni de bază - venituri, cheltuieli, credite, economii și protecție împotrivă riscurilor.

Au avut loc 100 de sesiuni în București și 39 în țară, la care au luat parte peste 800 de adulți interesați să își actualizeze cunoștințele din domeniul financiar prin metode inedite. În aceeași linie, Fundația a dezvoltat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din București, pentru a le oferi studenților posibilitatea de a deprinde un comportament financiar responsabil.

Pentru 2019, Fundația își propune să întărească poziția OTP Financial Fitness în peisajul educației financiare, astfel încât acesta să se impună ca un program de referință în România. Acest obiectiv va fi atins prin consolidarea interacțiunilor cu mediul universitar, cu clienții persoane juridice ai OTP Bank România, dar și cu toți cei interesați să dobândească un comportament financiar responsabil.