Noua funcție a platformei 2Performant facilitează colaborarea brand-urilor și agențiilor cu instagrammeri, bloggeri, vloggeri, proprietari de pagini de facebook, site-uri cu multe vizualizări sau orice alt tip de creatori de conținut. 2Performant digitalizează contractele și automatizează plățile.

Potrivit reprezentanților companiei, platforma reduce cu 99% actele necesare pentru colaborările din industrie.

După setarea și derularea campaniilor de promovare, 2Performant distribuie bugetul către fiecare influencer, cu reținerea și plata taxelor aferente fiecărei forme de colaborare cu persoane fizice sau juridice. Compania a investit, din fonduri proprii, aproape 250.000 de euro în dezvoltarea noului serviciu de influencer marketing.

“Am alocat 65.000 de euro pentru adaptarea platformei noilor modele de colaborare în acest business, alți 135.000 de euro pentru dezvoltarea efectivă a noii secțiuni, iar 50.000 de euro reprezintă bugetul inițial de marketing. Platforma funcționează acum ca un marketplace, unde cererile brand-urilor și agențiilor se întâlnesc direct cu ofertele vedetelor online, iar contractele se încheie prin câteva secunde”, explică Dorin Boerescu CEO 2Performant.

Printre primii influenceri și creatori de conținut listați în platformă se numără Andreea Bălan, Noaptea Târziu și Tequila, dar și specialiști recunoscuți în comunicare și social media sau publisheri de calibru din piața online autohtonă.

Fenomenul influencerilor ia amploare tot mai accelerat și în România, aceștia fiind aproape nelipsiți din campaniile brand-urilor mari. Dacă pentru 2017 Evensys a estimat piața locală la trei milioane de euro, în 2018 2Performant.com estimează că bugetele investite în acest tip de colaborări vor atinge 10 milioane de euro, iar în 2019 vor depăși 18 milioane.