Invitat la un eveniment din Londra, fostul CEO al Google și-a împărtășit opiniile cu privire la cele mai mari greșeli pe care le fac antreprenorii tech din toată lumea. Ideile sale au fost preluate de către publicația Business Insider, pentru care Schmidt și-a explicat părerile.

Se limitează la lucrurile și oamenii pe care le știu

„De prea multe ori, investim în oameni pe care îi cunoaștem deja, care lucrează în domenii foarte nișate”, afirmă Schmidt. El subliniază faptul că există o nevoie acută de diversitate și incluziune, iar companiile trebuie să fie deschise să aducă în echipă oameni care provin din țări și medii diferite. În opinia lui, aceasta este soluția care va ajuta antreprenoriatul să se dezvolte. De asemenea, în cadrul evenimentului, fostul CEO al Google a adus în discuție inegalitatea de gen din industria tech, arătându-se optimist că dezechilibrul care există în prezent va dispărea în decursul unei generații.

Se concentrează prea mult pe produs și prea puțin pe platforme

Eric Schmidt spune că organizațiile nu au cele mai bune platforme de tehnologie pentru a aborda provocările sociale majore, deoarece, de multe ori, nu există o promisiune imediată a profitului. „Există milioane de aplicații de e-commerce, dar nu suficiente platforme de specialitate pentru distribuirea și analizarea datelor în siguranță privind persoanele fără adăpost, schimbările climatice sau refugiații”, afirmă Schmidt.

Nu stabilesc parteneriate suficient de devreme

Cu privire la acest aspect, Schmidt spune că startup-urile tech nu stabilesc suficiente parteneriate cu alte companii, ceea ce este un aspect negativ, ținând cont de faptul că „este imposibil să te gândești la orice schimbare majoră de unul singur”. Pentru a explica ce înseamnă pentru el „suficient de devreme”, Eric Schmidt a dat exemplu un startup care vrea să construiască roboți pentru îngrijirea casei.

„Piața pentru roboți care îngrijesc casa va fi foarte, foarte mare. Problema este că ai nevoie de sisteme vizuale, de machine learning, sisteme de ascultare, sisteme de mobilitate și altele. Iar aceste lucruri nu le poți face în trei oameni”, explică el.

Discursul complet al fostului CEO al Google, Erich Schmidt, poate fi urmărit în clipul de mai jos: