Pe lângă datele existente, pandemia a adus o creștere în universul animalelor de companie, atât la nivelul achiziționării sau adopției, unde 20% dintre români s-au alăturat stăpânilor de naimale de companie, cât și comerțului din acest domeniu.

Dar să vedem care sunt acele 3 afaceri care ne-au atras nouă atenția în 2023:

Drooler

Drooler este prima afacere locală cu mâncare gătită pentru câini, tipul de business pionier care poate deschide ușile unui domeniu neexplorat în România. Cu fabrica în picioare și gata de rulaj pentru 1.200 de porții pe zi, Andrei a trecut la partea de rețete. În mare, știa deja cam ce caută câinii, de fapt, stăpânii de câini, și cam care e aportul caloric și nutritiv necesar pentru patrupezi: slow cooked, condimente și superalimente în porțiile pentru căței.

Mai multe despre afacerea care oferă mâncare gătită pentru câini.

PetRadar

Medalioanele inteligente PetRadar au un cod QR care, odată scanat, afișează un profil online al animalului de companie care include toate informațiile de contact ale proprietarului, precum și descrieri și detalii medicale care să ajute persoanele care găsesc câini sau pisici să le returneze rapid și în siguranță. Mai mult, proprietarii vor primi alerte GPS cu locația scanărilor, ceea ce ajută la localizarea animalelor pierdute.

Promisiunea PetRadar e că 85% dintre animalele pierdute să fie reunite cu stăpânii lor, asta în condițiile în care o treime din animalele de companie sunt pierdute la un moment dat, conform datelor din SUA

Mai multe despre afacerea care reunește animalele pierdute cu stăpânii lor.

Mobile Vet

Răzvan Gheoca și Radu Vasiloiu au decis să-și transforme studiile veterinare într-o carieră antreprenorială. De pe băncile facultății au vrut să facă lucrurile altfel și au deschis o rețea de clinici veterinare și ambulanțe veterinare, și apoi Mobile Pet, un magazin online și o farmacie fizică ce permite clienților să cumpere cele mai bune produse animăluțelor lor. Au inaugurat prima clinică Mobile Vet în august 2013 în sectorul 2 din București, iar astăzi au ajuns la un număr de 4 clinici, dintre care una non-stop. Și nu se vor opri aici.

Mai multe despre afacerea care a făcut veterinarii antreprenori.

Voi ce afaceri destinate animalelor de companie ați descoperit în 2022?


Proiectul „Antreprenori” este sustinul de ING Bank, partener de creștere pentru afacerile locale. Într-un context dinamic și încă incert, ING oferă predictibilitate, prin instrumentele financiare potrivite, si sprijină dezvoltarea sustenabilă a afacerilor din România, pentru a ajunge la nivelul următor.