Pe 14-15 decembrie a avut loc prima ediție a hackathonului AI in Finance, care a constat în 48 de codare și sesiuni de mentorat.

“Acesta a fost primul eveniment dintr-o serie de evenimente pe care avem în plan să le organizăm cu partenerii noștri principali, și sperăm că în anul 2020 să aducem la suprafață și mai multe echipe și inițiative pe zona de Artificial Intelligence. A fost o provocare să implicăm în concurs echipe deja formate, mature și coagulate cu echipe formate special pentru acest Hackathon”, precizează organizatorii.

“A fost o provocare să implicăm în concurs echipe deja formate, mature și coagulate cu echipe formate special pentru acest Hackathon. Ceea ce a ieșit a fost superb și a dovedit că iFactor poate fi o platforma de speed dating...de business. Asta s-a văzut în special după ce juriul, format din specialiști tehnici și experți din domeniul serviciilor financiare sau business, a votat în primele 5 locuri echipe din ambele categorii. De asemenea, prezența că parteneri a celor 5 programe de accelerare și faptul că acestea au ales diverse echipe să participe gratuit în aceste programe, mă încurajează să cred că nu doar tehnologia a fost interesantă dar și faptul că au fost identificate echipe cu talent antreprenorial și cu scenarii de business relevante și innovative pentru spațiul Fintech. Felicit echipele câștigătoare - Unsigned, Franc și BGF, mulțumesc partenerilor de la Mindspace, BT, KPMG, Netopia, Saltedge, Microsoft, Founder Institute, CFTE, BNR - Fintech Innovation Hub,, UI Path, Tech Angels, Fintech Câmp, Activize și minunatei mele echipe de la iFactor”, a spus Cosmin Curticăpean de la iFactor.

Echipe câștigătoare

Bronze Award - Polybox by Team Unsigned

Polybox este un API ce permite agregarea a mai multor conturi bancare cu ajutorul PSD2 și oferă predicții privind soldul conturilor și costul facturilor din luna următoare. Cu ajutorul acestui API, s-a implementat o aplicație ce permite gestionarea de pe telefon a conturilor bancare ale utilizatorului și un sistem care permite utilizatorului să conecteze un card la mai multe conturi bancare.

Silver Award - Team Franc

Franc e un asistent financiar care îți optimizează finanțele. Pe scurt, te ajută să devii mai bogat.

La AI în Finance, s-a implementat partea de procesare limbaj natural în română, împreună cu un sistem capabil să găsească cele mai bune prețuri pentru produse și să îți spună cât timp munceșți pentru a ți le permite.

De asemenea, s-a schimbat platforma de chat pe care o foloseam și s-a descoperit o portiță de reglementare care le permite fondatorilor să lanseze mai ușor.

Gold Award - Team BGF

Newton este un robot care automatizează multe dintre funcțiile îndeplinite de un CFO pentru o companie mică. Cu ajutorul Newton, un antreprenor va putea estima potențialul de creștere a veniturilor viitoare va gestiona fluxurile viitoare de numerar și va lua decizii strategice de management financiar.