Aurelia e un startup care vrea să automatizeze diferite procese financiare ale business-urilor mai mici sau mai mari. Practic, automatizează task-uri din diverse aplicații financiare terțe într-o singură platformă. Aurelia a primit 3 milioane de dolari investiție seed de la Blossom Capital, dar și de la investitori angel precum Guillaume Pousaz (CEO Checkout.com).

Aurelia a fost fondată de românul Sebastian Trif, unul dintre primii ingineri de la Transferwise. De asemenea, el a condus echipa de ingineri și dezoltatori de la JP Morgan Chase. Cofondatorul Aurelia este Jasper August Tootsi. Echipa este împărțită între Marea Britanie, Estonia și România.

Aurelia urmează să lanseze platforma în format beta în Marea Britanie, Estonia, România și Germania până la finalul anului și va folosi finanțarea pentru extinderea echipei.

Startup-ul a fost fondat în aprilie de o echipă de ingineri și dezvoltatori care au lucrat anterior în industria financiară, la Wise sau JP Morgan. Aurelia a pornit de la nevoia că afacerile mici din Europa petrec mai mult de 15 ore pe săptămână administrând conturi și aplicații financiare. O singură platformă le-ar putea oferi o imagine mai clară.

Aurelia poate integra conturile bancare, uneltele de salariu, veniturile din platforme de ecommerce cum ar fi Shopify sau facturi din diferite softuri. Astfel, antreprenorii pot avea o imagine mai clară a facturilor neplătite, pot avea informații despre taxe și salarii într-un singur loc.

„Vedem o mulțime de aplicații fintech și bănci care încearcă să incorporeze toate nevoile unui business. Dar afacerile mici nu sunt atât de deschise să-și mute operațiunille într-un produs nou”, spune Sebastian Trif.

„Antreprenorii vor o platformă care să le simplifice administrarea afacerii ca și cum ar verifica un mail. Prin Aurelia permitem oamenilor să aducă la un loc uneltele pe care le folosesc deja și să le oferim o imagine de ansamblu asupra afacerilor lor, dar și să automatizăm procese”, a mai declarat fondatorul startup-ului.

Printre oportunitățile de piață identificate de către fondatorii Aurelia, ei menționează faptul că în România 80% din afacerile mici folosesc în continuare softuri desktop pentru nevoile lor de contabilitate. Iar în Estonia, unde afacerile pot depune declarațiile fiscale electronic, iar Aurelia le permite să convertească documentele în așa fel încât antreprenorii să nu mia aibă nevoie de contabil.

Aurelia vrea să integreze atât sisteme noi, dar și legacy, pentru a face viața antreprenorilor care nu sunt foarte digitalizați mai ușoară.