Românii declară că își doresc să-și îmbunătățească stilul de viață, 64% dintre aceștia cred că noile aplicații și gadget-uri le sunt utile în acest sens, în timp ce 37% iau în considerare un smartwatch sau o brățară inteligentă în acest sens.

Conform studiului recent realizat de Huawei și IPSOS în România, Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Grecia, Ungaria, Polonia, Serbia și Turcia, în ultimele 10 luni oamenilor le-a fost destul de greu să se mențină în formă. Motivele sunt numeroase, majoritatea asociate cu statul mai mult acasă și mișcare mai puțină. De exemplu, 58% dintre români petrec mai mult timp în fața televizorului sau a computerului, 34% și-au restrâns activitatea fizică sau au renunțat de tot la aceasta, în timp ce 36% au început să mănânce mai mult. Acestea ar putea fi unele dintre motivele pentru care, în medie, 37% dintre români spun că greutatea lor corporală a crescut în ultimul timp. De asemenea, printre factorii care ar fi putut avea un impact asupra stării fizice generale sunt tulburările de somn și nivelul ridicat de stres, ambele crescând semnificativ în ultimele luni.

Sondajul a arătat că, în medie, 38% dintre persoanele din cele 10 țări incluse în studiu au luat în greutate, iar kilogramele în plus nu se referă doar la aspect, ci și la sănătate și potențialele probleme cauzate de acestea, precum și la starea mentală și nivelul de încredere. Studiul vorbește și despre planul de îmbunătățiri pe care respondenții sunt dispuși să îl respecte, iar rezultatele sunt promițătoare.

Planuri de îmbunătățire

Într-o notă mai pozitivă, studiul arată că respondenții doresc să-și îmbunătățească starea fizică, în medie, rezultatul sondajului arătând că 63% dintre respondenții din cele 10 țări simt nevoia de a-și îmbunătăți sănătatea fizică. În acest sens, 46% intenționează să slăbească și 35% au de gând să-și cumpere un dispozitiv electronic (smartphone sau smartwatch) care să îi ajute în acest demers. Când vine vorba despre români, 40% din populație intenționează să facă mai mult sport și 42% doresc să înceapă o activitate sportivă complet nouă, iar 51% doresc să piardă în greutate.

Pentru a realiza aceste dorințe, 64% dintre români consideră că gadget-urile și noile aplicații le pot îmbunătăți calitatea vieții, iar un smartwatch sau o brățară inteligentă ar fi utile în atingerea acestor obiective.