Hubs a fost fondat în 2013 și a facilitat producția a 6 milioane de piese customizate și produse cu ajutorul platformei sale digitale de proiectare. Hubs oferea clienților transparență, prin preț instant și feedback de design. Comenzile erau realizate cu ajutorul unei rețele de parteneri din 20 de țări.

Veniturile Hubs în 2020 sunt estimate la 25 de milioane de dolari și creșterea a fost de 200% anual în fiecare an din 2017.

Protolabs este o companie din Statele Unite specializată în prototipare rapidă și digitalizată. Cu ajutorul achiziției, Proto Labs va avea acces la tehnologia și angajații 3D Hubs, dar și la rețeaua de 240 de parteneri de producție din toată lumea.

Tranzacția a fost evaluată la 280 de milioane de dolari, cu 130 de milioane de dolari cash și 150 de milioane de dolari în acțiuni la Proto Labs. 50 de milioane de dolari pot fi adăugați în următorii 2 ani după îndeplinirea unor obiective de performanță, tot printr-o împărțire de 50% cash și 50% acțiuni.

Tranzacția în care au fost implicați Protolabs și Hubs creează cea mai mare companie din lume pentru crearea și proiectarea de piese customizate.

Printivate, achiziționat în 2016 de 3D Hubs

Printivate, startup-ul fondat de către Adrian Mureșan la Cluj-Napoca, a afost achiziționat în 2016 de 3D Hubs.

Printivate, startup fondat de Adrian Mureşan, s-a alăturat primului program Spherik Accelerator în iarna lui 2014, cu obiectivul de a dezvolta un produs unic, pentru optimizarea printării 3D. În timpul programului Spherik, cu suportul mentorilor, Mureşan a reuşit să creeze o tehnologie inovatoare, ce reduce timpul şi materia primă necesare printării cu până la 65%.

În baza feedback-ului iniţial primit pe piaţa din România, Printivate s-a transformat dintr-un serviciu digital dedicat platformelor online ce comercializează modele 3D într-un tool care repară modelele 3D, dedicat companiilor din domeniul arhitecturii.