Printivate, startup fondat de Adrian Mureşan (31 de ani), s-a alăturat primului program Spherik Accelerator în iarna lui 2014, cu obiectivul de a dezvolta un produs unic, pentru optimizarea printării 3D. În timpul programului Spherik, cu suportul mentorilor, Mureşan a reuşit să creeze o tehnologie inovatoare, ce reduce timpul şi materia primă necesare printării cu până la 65%.

În baza feedback-ului iniţial primit pe piaţa din România, Printivate s-a transformat dintr-un serviciu digital dedicat platformelor online ce comercializează modele 3D într-un tool care repară modelele 3D, dedicat companiilor din domeniul arhitecturii.

La momentul achiziţiei de către 3D Hubs, Printivate funcţiona ca un serviciu general de procesare a modelelor 3D.

“Cea mai mare satisfacţie pentru mine este faptul că acum avem suportul unui partener puternic, ce ne va ajuta să ajungem la milioane de oameni din întrega lume, ajutând centrele de printare 3D să își automatizeze fluxul de lucru și să satisfacă nevoile clienților mult mai eficient”, declară Adrian Mureşan, fondatorul Printivate.

Printarea 3D este o tehnologie care are puterea de a schimba lumea, creând noi oportunități în domenii precum arhitectură, artă, design de produs sau medicină. Prin intermediul ei se poate crea, de la o jucărie unicat, la o proteză personalizată pentru o persoană cu handicap. În spatele acestei tehnologii revoluționare se află calcule complexe, absolut necesare astfel încât computerele să înțeleagă cum ar trebui să arate design-ul 3D în lumea reală.

„Avem un accelerator și o viziune unică, ce ne permit să suținem fondatorii de start-up-uri, ajutându-i să își construiască echipe în paralel cu produsele. Suntem foarte bucuroși că Adrian se alătură 3D Hubs, unde va avea echipa și resursele necesare pentru a construi mai departe pentru milioane de utilizatori din întreaga lume. Faptul că primul nostru program de accelerare a dus la o astfel de realizare ne validează munca şi efortul constant de a ne sprijini elevii și după încheierea programului structurat de accelerare”, afirmă Jennifer Austin, Managing Director Spherik Accelerator.

Mureşan își va duce mai departe pasiunea, în calitate de Research and Development Lead la 3D Hubs, în Amsterdam. Printivate este, astăzi, în plin proces de integrare în 3D Hubs.

„Scopul nostru este să dezvoltăm cea mai eficientă soluție de printare 3D pentru profesioniștii care lucrează în domeniul design-ului și fabricației. Vom atinge acest obiectiv prin integrarea celor mai avansate tool-uri direct în platforma 3D Hubs. Achiziția companiei Printivate este un alt mare pas înainte”, adaugă şi Bram de Zwart, CEO 3D Hubs.