Însă, dacă joci jocuri video maxim o oră pe zi, atunci acestea pot avea multiple beneficii pentru sănătatea ta. Iată care sunt câteva dintre cele mai importante.

  1. Îmbunătățirea capacități cognitive

Jocurile video ajută la îmbunătățirea unora dintre abilitățile cognitive - în special abilitățile vizuo-spațiale și concentrarea.

Abilitatea vizuospațială este abilitatea ta de a recunoaște și de a-ți aminti obiectele și relațiile dintre aceste obiecte. Această abilitate poate fi esențială pentru sarcinile de zi cu zi, cum ar fi să conduci, să te orientezi într-un oraș sau să înțelegi o hartă sau obiectele din jurul tău.

Abilitatea spațială este, de asemenea, importantă în mai multe domenii de studiu, inclusiv în matematică, științele naturale, inginerie, meteorologie și arhitectură.

  1. Îmbunătățirea rezolvării problemelor și a logicii

Un studiu realizat în 2015 de echipe de cercetători australieni și chinezi, a arătat că jocurile îmbunătățesc abilitățile de rezolvare a problemelor, dar și logica.

Cercetătorii au efectuat scanări RMN pentru un eșantion de 27 de gameri profesioniști și au descoperit că aceștia aveau mai multă materie cenușie decât persoanele care nu jucau jocuri video, dar și "o conectivitate sporită între anumite subregiuni din cortexul insular". În practică, acest lucru se traduce prin abilități cognitive îmbunătățite, care includ îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor și a logicii.

  1. Îmbunătățirea coordonării mână-ochi

Un alt efect pozitiv al jocurilor este creșterea coordonării mână-ochi, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Toronto în 2014. Cercetătorii au constatat că persoanele care joacă jocuri în mod regulat au abilități senzorio-motorii mai bune decât cele care nu joacă jocuri video.

  1. Îmbunătățirea preciziei

Jucând jocuri video, vei avea o precizie mai mare și vei putea finaliza mai rapid anumite sarcini. De asemenea, vei putea găsi mai rapid soluții pentru diverse probleme. Cel puțin asta arată studiul realizat de James C Rosser Jr. în 2007, care s-a efectuat pe medici chirurgi. Astfel, cercetătorul a analizat rezultatele medicilor care nu jucau jocuri video cu cele ale chirurgilor care jucau jocuri video, demonstrând că aceștia din urmă au avut o precizie cu mult mai bună.

Ce trebuie să știi dacă vrei să joci jocuri video

Pe piață există o mulțime de jocuri video gratuite. Unele dintre acestea, precum cele de tip multiplayer, sunt disponibile online, astfel încât pe lângă faptul că te vei relaxa și distra jucându-te, vei avea și șansa de a-ți face noi prieteni.

Este important să știi că pentru a avansa mai rapid în anumite jocuri trebuie să cumperi monede speciale, precum Lost Ark gold ieftin. Cu ajutorul acestor monede virtuale poți achiziționa diverse articole, abilități și poți avea noi oportunități de joc, pe lângă cele puse la dispoziție în mod gratuit. Lost Ark dungeon clearing poate fi câștigat și achiziționat prin lupte cu șefii inamicilor.