Serviciul rent a car disponibil în București este unul dintre cele mai puternic frecventate de persoanele care nu dețin un autoturism propriu sau care vor, pur și simplu, să scape de grijă propriului vehicul. În timpul perioadei de pandemie, mulți oameni au ales să renunțe la transportul în comun, îmbrățișând opțiunea de rent a car din București pentru a evita contactul direct cu alți pasageri.

În prezent, procedura este la fel de populară, mai ales de cei care nu au un automobil propriu, dar care au nevoie de un astfel de serviciu. De cele mai multe ori, șoferii apelează la metodă de închiriere a automobilului în momentul în care pleacă în vacanță în diverse zone ale țării, pentru a se deplasa mult mai ușor către obiectivele turistice și pentru a beneficia de un nivel înalt de confort.

Serviciul în sine este foarte avantajos, dar pentru o experiență cu adevărat plăcută și fără surprize, cei care închiriază o mașină trebuie să evite o serie de erori frecvent făcute.

  • Neglijarea parcării de la unitatea de cazare poate aduce costuri suplimentare

În momentul în care se închiriază o mașină, este necesar că șoferul să fie conștient de faptul că trebuie să se asigure că la unitatea de cazare la care merge este disponibilă parcarea. Altfel, va fi nevoit să parcheze ori prea departe de cazare, ori cu plata, ceea ce ar genera costuri suplimentare.

  • Plata vignettei sau a taxelor de pod

Cei care își doresc să călătorească în mai multe orașe din țară sau chiar să plece în străinătate, trebuie să se asigure că au și taxele de drum plătite. Multe persoane consideră că în costurile de închiriere întră automat și vignetta sau alte taxe (de exemplu, taxa de pod de la Fetești atunci când folosesc mașină pentru a merge la mare). Cel mai bine este să se discute acest aspect cu firma de la care mașină a fost închiriată, pentru a înțelege ce taxe sunt acoperite de firma și ce taxe cad în sarcina beneficiarului.

  • Neglijarea politicii de asigurare

În contextul actual, oamenii au posibilitatea de a beneficia de serviciul de închirieri auto în București ieftin, la prețuri accesibile, însă, trebuie să fie siguri că știu toate detaliile necesare cu privire la politică de asigurare a mașinii. Deși este un scenariu de-a dreptul neplăcut, șoferul trebuie să ia în calcul și posibilitatea că, pe drum, poate lovi autoturismul într-un accident rutier. Astfel, politică de asigurare trebuie să fie parcursă și înțeleasă, pentru a nu există riscul plății unei sume mari de bani în cadrul procesului de reparare a mașinii. Firmele de rent a car pun acum la dispoziție mai multe pachete de protecție cu franciză sau fără. Aflați ce vi se potrivește cel mai bine, ce aspecte acoperă și faceți o alegere informată.

  • Lipsa GPS-ului

Turiștii care optează pentru serviciul rent a car din București și care folosesc autoturismul în mare parte pentru călătorii, trebuie să se asigure că optează pentru o mașină care are GPS încorporat, astfel încât să le fie ușor să ajungă la obiectivele turistice dorite. Cu toate că există posibilitatea utilizării de servicii similare pe telefoanele mobile, există mulți șoferi care preferă varianta clasică de GPS. Dacă va încadrați în această categorie, cereți informații suplimentare despre dotările mașinii atunci când faceți rezervarea.

Având în vedere toate informațiile menționate anterior în articol, este necesar că șoferul, înainte de a încheia contractul de închiriere auto, să se asigure că este corect informat cu privire la toată procedura și că totul funcționează în parametri optimi.