Programul este dedicat românilor din Diaspora care doresc să pornească o afacere non-agricolă în mediul urban din România.

Înțelegând provocările pe care le are un antreprenor în România, în plus față de granturile în valoare de 35.000 de euro fiecare se va oferi un curs online de formare antreprenorială, servicii de mentorat și consiliere, în valoare de peste 10.000 euro. Atât cursul cât și serviciile de mentorat/consiliere reprezintă etape esențiale ale programuluide finanțare, experții RO-WIN ajutându-i pe beneficiari să își pregătească planul de business, dar și să facă față cu succes tuturor provocărilor pe care le vor întâmpina pe parcursul implementării ideilor de afaceri.

Vezi mai multe detalii și înscrie-te aici: www.ro-win.ro

Proiectul se desfășoară în perioada 15 septembrie 2017 – 14 septembrie 2020 și presupune trei etape:

Informare și pregătire

Echipa RO-WIN va oferi potențialilor beneficiari toate informațiile necesare cu privire la beneficiile demarării unei afaceri în România. Ei vor organiza multiple evenimente internaționale prin care românii din Diaspora vor fi informați despre drepturile, beneficiile și obligațiile participanților la proiect.

Curs de formare antreprenorială

Persoanele înscrise vor participa la un curs online despre antreprenoriat, organizat de experții de la Impact Hub Bucharest și desfășurat în perioada 15 februarie -15 august 2018. Cursul va fi un instrument practic și va conține module de marketing și cercetarea pieței, formularea modelelor de business, planificare financiară etc, esențiale pentru o bună structurare și documentare a unui plan de afaceri.

Mentorat/Consiliere

Din rândul absolvenților cursului, se vor selecta 36 de planuri de afaceri ce vor beneficia de mentorat și consiliere pentru înființarea firmelor și demararea activității.

Imediat după deschiderea firmei, beneficiarii vor semna contractul de subvenție și vor începe să primească prima tranșă de bani, în valoare de 26.000 euro.

RO-WIN vine în ajutorul beneficiarilor și prin utilizarea platformei online Startarium. Platforma este dezvoltată de Impact Hub Bucharest și are în prezent peste 10.000 de utlizatori înregistrați. Beneficiarii programului vor avea acces la rețelele profesionale ale celor patru parteneri.

Pe lângă consilierea inițială care asigură suport pentru noii antreprenori, afacerile vor beneficia și de o perioadă de monitorizare de cel puțin 12 luni care va asigura sustenabilitatea companiilor și a locurilor de muncă create pe o piață competitivă.