Pentru a începe să investești nu ai nevoie de bugete foarte mari ci este suficient să începi cu minim 10% din venitul tău actual, indiferent că ne referim la salariu, la diferite bonusuri sau chiar la bursa de student, dacă te gândești să devii investitor chiar de la această vârstă.

În lumea investițiilor există o multitudine de metode și alternative pentru care poți opta pentru a-ți pune banii să lucreze pentru tine.

Dacă însă ești atras de investițiile la bursă, un prim pas pe care îl ai de făcut este să te înscrii gratuit la cursul de investitii la bursa de la profitpoint.ro pentru a te asigura că ai înțeles foarte bine cum funcționează acest tip de investiții și să știi cu certitudine cum să iei deciziile referitoare la portofoliul tău.

Iată de ce avantaje te bucuri dacă alegi investițiile la bursă.

Îți poți multiplica banii

Unul dintre principalele motive pentru care foarte mulți oameni aleg să investească la bursă este tocmai acesta. Atunci când investești în mod corect și știi unde să îți plasezi banii poți obține un randament mediu anual cuprins între 7% și 10%.

Bursa are o traiectorie ascendentă

Dacă analizăm istoricul bursier, Chiar și în condițiile în care au existat perioade de stagnare sau chiar prăbușiri pe bursă, cu toate acestea istoria ne arată că pe termen lung bursele au o tendință de creștere.

Mai mult decât atât indicele S&P 500 a crescut din 1928 până în 2019 foarte mult în ciuda numeroaselor evenimente negative care s-au petrecut de-a lungul timpului.

Banii tăi nu și pierd valoarea

Atunci când îți ții banii într-un cont, aceștia își vor pierde valoarea datorită inflației.

Așadar dacă vrei să nu scoți o sumă mai mică din contul tău unde ți-ai depozitat banii după un an de zile, datorită faptului că aceștia au fost afectați de inflație, alege să investești la bursă și vei obține un randament foarte bun.

Este din ce în ce mai ușor să investești în acțiuni la bursă

Chiar dacă ești începător acum există o multitudine de aplicații și platforme care te ajută să investești la bursă fără să ai an de experiență în spate.

Mai mult decât atât ai opțiuni diverse legate de modul în care poți să-ți investești banii, de la cumpărarea de obligațiuni, la investiția în proprietăți imobiliare, în mărfuri sau în metale prețioase.

Așadar tot ce ai de făcut este să îți deschizi un cont la un broker, pe care să îl alimentezi cu bani și în urma unor clik-uri poți să cumperi acțiuni la companiile în care dorești să investești.

Poți obține siguranță financiară

Extrem de mulți oameni se confruntă cu teama de nu știi ce se va întâmpla cu situația lor financiară în viitor.

Cu toate că atunci când vorbim de altfel de investiții nu te vei folosi de bani în acest moment, poți avea siguranța că banii tăi se înmulțesc pe măsură ce timpul trece, nu se valorizează și vei avea oportunitatea să îi retragi atunci când îți prețurile cresc pentru a te bucura de un profit bun.