50 de antreprenori, care au ca obiectiv lansarea sau dezvoltarea propriei afaceri, au luat parte la cursuri susținute de peste 25 de mentori, specialiști în domenii necesare antreprenorilor.

"În Berlin, industriile creative generează venituri de circa 16 miliarde de euro anual. România are un potențial uriaș în această zonă. În schimb, antreprenorii care vor să schimbe regulile jocului au nevoie substanțială de îndrumare și know-how. Acesta este motivul pentru care ne-am luat angajamentul de a le oferi sprijinul de care au nevoie", a declarat Răsvan Radu, Country Chairman UniCredit în România şi CEO al UniCredit Bank.

Academia Minților Creative a adus împreună antreprenori din diverse zone, de la producție de bijuterii la studiouri de dans, cafenele și ateliere de reparat biciclete, design floral, producție de mobilă, artă caligrafică sau studiouri de realitate virtuală.

Antreprenorii au avut acces la mentori specializați, informații și cursuri menite să îi ajute în dezvoltarea propriei afaceri – fie că sunt la început de drum sau în procesul de planificare a strategiei de creștere. Au abordat teme precum planificare și strategie de business, marketing și comunicare, aspecte juridice, contabilitate, fiscalitate, resurse umane, etică de business și finanțare de proiecte – un bagaj de cunoștințe complet pentru cei interesați să înceapă sau să ducă la nivelul următor o carieră de antreprenor.

În același timp, s-au deschis încrierile pentru cea de-a doua ediție a academiei. Aceasta va avea loc în toamna acestui an, iar antreprenorii care doresc să participe se pot înscrie aici. Ulterior, antreprenorii vor fi contactați pentru procesul de selecție.

"Noi suntem de doi ani un colț de București idealist și alternativ. Ne ocupăm cu biciclete și cafea. Am ales Academia Minților Creative pentru că vreau să duc business-ul dincolo de contextul în care se află acum. Căutăm și investigăm posibilități de extindere, modele de urmat, dar și o abordare mai profesionistă a afacerii. Academia mi-a răspuns la numeroase probleme punctuale, în chestiuni legate de planul de afaceri, de structurare, de segmentare a clienților, abordarea de finanțări, multe lucruri de care afacerea mea are nevoie”, spune Alexandru Samoilă, proprietarul Atelier Pinion.

Academia Minților Creative este un program de educație financiară și antreprenorială organizat de UniCredit Bank. Alături de platforma Romanian Stories, Ghidul 24/7 și Pachetul Creativ, Academia Minților Creative face parte din platforma UniCredit Bank de susţinere a industriilor creative din România.