Numărul de dosare aprobate de BT este de 5321, iar numărul de dosare transmise la FNGCIMM este de 5071. Asta înseamnă că Banca Transilvania a finanțat antreprenori din țară cu o sumă în valoare de 2,13 miliarde de lei. Asta mai înseamnă și susținerea a aproape 65.000 de locuri de muncă deoarece numărul de angajați al firmelor pentru care s-au aprobat credite IMM Invest prin BT este de 64,723.

„Suntem bucurosi pentru numarul mare de solicitari rezolvate pana acum. Peste 5.000! In acelasi timp suntem atenti la discutiile din spatiul public privind noi initiative de sustinere economica si antreprenoriala si incercam sa oferim ajutorul unde este nevoie. Multumim clientilor pentru cooperare si intelegere, precum si colegilor nostri pentru daruire si ritmul neobosit. Munca noastra continua”, a declarat Tiberiu Moisa, Director General Adjunct, MidCorporate & IMM, Banca Transilvania.

IMM Invest este un program susținut de statul român pentru a veni în sprijinul micro-întreprinderilor, întreprinderilor mici și mijlocii constituite conform legii, care sunt afectate de pandemia de coronavirus.

Programul, care presupune acordarea de garanții de stat de către Fondului Național pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), are rolul de a asigura companiilor lichidit[ățtile necesare pentru derularea activității curente sau pentru ai susține în efectuarea unor investiții.

Antreprenorii au la dispoziție două tipuri de produse prin intermediul programului, creditele pentru capital de lucru (revolving și non-revolving – după caz) și creditul pentru investiții.

În funcție de tipul afacerii, micro-întreprindere, întreprindere mică sau mijlocie, finanțările pentru capitalul de lucru sunt plafonate la maxim 500.000 de lei, un milion de lei, respectiv cinci milioane de lei.

Totodată, o companie poate beneficia de ambele tipuri de credite (pentru capital de lucru și investiții), dar valoarea cumulate a acestora nu trebuie să depășească 10 milioane de lei. De asemenea, în cazul micro-întreprinderilor, creditele pentru activități curente nu trebuie să depășească 25% din cifra de afaceri.

Dacă te interesează să afli mai multe despre programul IMM Invest atunci citește articolul start-up.ro