Pe data de 16 iulie, echipele acceptate în cadrul celei de-a doua cohorte a acceleratorului Commons Accel au început primele întâlniri, virtuale și față-n față, cu mentorii și trainerii programului.

Domeniile de activitate ale business-urilor acceptate în cadrul acestei ediții s-au concentrat pe relavanța pentru nevoile actuale ale societății: Educație și inovație, Orașe si comunități sustenabile (domeniu care include mobilitate, transport, mediu, proptech, clădiri verzi și smart) și Business responsabil incluzând, dar fără a se limita la retail, horeca, fashion, sănatate, finanțe, home & garden sau travel.

Programul Commons Accel se desfășoară în cele trei locații ale Commons România și este structurat pe 3 module.

Commons Accel este un program de accelerare de 3 luni în care se pune accentul pe idee și pe dezvoltarea antreprenorului, dar mai ales pe stabilirea și atingerea obiectivului fiecărui participant. Programul oferă peste 75 de ore de pregătire și este dedicat antreprenorilor care se încadrează în una dintre cele 3 verticale.

Printre organizațiile care sprijină finanțarea startup-urilor și care și-au arătat suportul pentru Commons accel se numără Techangels, GapMinder și Techcelerator, Human Finance și Seedblink, Sparking Capital, Smart Impact Capital.

Care sunt antreprenorii și startup-urile incluse în cadrul cohortei #2 a Commons Accel

WELLIO

Wellio susține sănătatea mentală și fizică a angajaților moderni care lucrează de oriunde, ajutând companiile responsabile să crească și să vină în întâmpinarea așteptărilor angajaților.

Wellio este soluție digitală modernă care încurajează starea de bine a angajaților și echipelor care lucrează la distanță, hibrid sau la birou, prin facilitarea accesului la diverse servicii și produse locale atât pentru sănătatea fizică, cât mai ales pentru sănătatea psihică.

ALITY

Ality este o aplicație inteligentă de creare și gestionare a evenimentelor destinată persoanelor fizice și juridice care își propun să aibă un professional event planner un click distanță, care să ajute și să îi sprijine la fiecare pas.

Organizatorii își pot crea singuri save the date și invitații personalizate pe care să le trimită invitațiilor. Pe baza răspunsurilor primite, creăm statistici care vor ajuta organizatorii să-și aranjeze invitații la mese, să le ofere un loc unde să stea sau chiar să le cunoască preferințele alimentare.

UBIQIns

UBIQIns își dorește să fie prima platforma românească care evaluează comportamentul rutier și poate apoi oferi beneficii și statistici relevante.

Prin platforma UBIQIns utilizatorii vor reuși să se încadreze într-un profil de risc redus pentru firmele de asigurări. Astfel vor putea avea acces la cea mai bună ofertă de asigurări. ”De partea cealaltă, asigurătorii pot înțelege evoluția riscului prin datele pe care le colectăm de la toți șoferii înscriși în platforma. Se oferă astfel și posibilitate rulării de campanii de marketing targetate pe momente de timp și zone cu risc crescut de accident”, spune Andrei Rădoi, fondatorul UBIQIns.

Merri

Merri este un proiect de digitalizare a motivării, care ajută companiile să creeze, pentru angajații lor, locuri de muncă fericite și sănătoase. ”Construim pe teste psihometrice validate științific și pe metodologii de abordare Agile a echipelor, și dezvoltăm împreună cu clienții procese personalizate de digital learning, digital onboarding, managementul anxietății, profesionale sau rezolvare a conflictelor”, spune Cristina Baghiu, fondatoarea Merri.

LEAN BUILD

LEAN BUILD este o platformă care dorește să digitalizeze procesele de management de proiect în construcții.

Gestionarea documentelor unui proiect și comunicarea între multiplele părți implicate creează în prezent multiple tensiuni care, prin utilizarea unui tool digital, pot fi eliminate. LEAN BUILD dorește să automatizeze întocmirea documentelor necesare într-un proiect și transferul acestora între părți (dezvoltatori, consultanți, antreprenori, proiectanți) astfel încât toată lumea să aibă imaginea clară a desfășurării proiectului.

Dobby&Co

Dobby&Co este o aplicație reward-based (utilizatorii primesc monede virtuale, coșuri de cumpărături) pentru toate vârstele care se adresează în mod deosebit persoanelor interesate de un stil de viață sănătos și sustenabil.

”Prin această aplicație vrem să creăm un hub al servicilor “green” și sustenabile. Dorim încurajarea mersului pe jos, folosirea mijloacelor de transport alternative precum biciclete, trotinete, cât și a cumpărăturile de la producătorii locali și de la brandurile eco-friendly”, afirmă Mădălina Hada, fondatoarea Dobby&Co.

Emi Kovacs

Emi oferă cursuri tematice de nutriție și activități de team cooking offline și online, menite să ofere inspirație și soluții tuturor celor care doresc să își îmbunătățească starea fizică și psihică.

”Prin intermediul evenimentelor culinare, oferim clienților sprijin în a-și organiza eficient mesele și a dezvoltă o relație sănătoasă cu mâncarea. Ne propunem, de asemenea să reducem riscul obezității în rândul corporatiștilor, prin organizarea unor cursuri de psiho-nutritie și team buildinguri recreative. Mai mult de atât, punem la dispoziția lor un meniu cu preparate sănătoase și dietetice reinterpretate, care poate fi solicitat pentru zilele tematice la birou. Fidelizarea și educarea clienților în vederea adoptării unui stil de viață sănătos, se face și prin realizarea și transmiterea regulată către aceștia a unor materiale video și articole, prin intermediul platformelor online”, spune Emi Kovacs.

Homadify

Homadify este un agregator de servicii oferite de localnici pentru nomazi digitali cu scopul de a-i ajuta pe aceștia să se simtă că acasă în orice comunitate.

Homadify oferă două categorii de servicii. În prima categorie, numită “Acomodare”, se află o gamă de servicii cum ar fi “Găsește un apartament”, “Obține viza” sau “Închiriază o mașină”. Cea de-a doua categorie, “Descoperă locul”, aduce laolaltă servicii cum ar fi “Învață limba nativă”, “Ieși în oraș cu un localnic” sau “Gătește mâncare tradițională”.

Cu aceste servicii, Homadify își propune să vină în ajutorul nomazilor digitali mai întâi în București urmând că, pe viitor, să fie prezent în marile hub-uri de nomazi digitali din Peninsula Iberică și Asia de SE.

FRUOR

Fruor este o aplicație care ajută clienții HoReCa să comande/facă plăți de pe telefon, și în locație.

Fruor este un ajutor pentru clienții, ospătarii, barmanii și business-urile din HoReCa. Aplicația Fruor transmite dorința clientului, de pe mobil, direct pe device-ul aflat în bar. În aplicație, clientul rezervă masă, vede meniul, dă comandă, cheamă ospătarul, cere și achită nota, scutind astfel ospătarul și barmanul de deplasări inutile (să lase meniul, să ia comandă, să ducă nota, etc).

KIDYA

Kidya este un marketplace online care adresează una dintre cele mai mari probleme ale unui părinte: găsirea unei creșe, grădinițe, școli sigure și accesibile pentru copilul sau.

Cu ajutorul Kidya, părinții pot vedea unitățile de stat sau private într-un singur loc, cu filtre precum: vârstă, proximitate, costuri, limba, curricula, taxe de înregistrare dar și review-uri de la alți părinți. Cel mai important feature este review-ul și scorul pe care îl lasă părinții unităților educaționale.

Școlile, grădinițele și creșele nu au vizibilitate relevanță pe Google, multe de altfel nu au website-uri. Prin Kidya pot avea profile customizabile care să ajungă să fie accesate de către clientul final: părintele.

GreenFab

GreenFab livrează produse agroalimentare bio către clienții din mediul urban. GreenFab se ocupă de colectarea produselor agroalimentare din mediul rural și livrarea acestora către clienții din marile orașe.

Mooshee

Moshee îți oferă un plan săptămânal cu cele mai potrivite rețete pentru copilul tău. În plus, poți genera și trimite lista cu ingrediente mai departe, oricui te poate ajuta cu cumpărăturile.

”Rețetele Mooshee sunt atent selectate de nutriționiști cu experiență, iar algoritmul Mooshee îți propune cele mai bune rețete. Vârsta, istoricul de preferințe, diversitatea de nutrienți sau introducerea texturilor noi sunt doar o parte din lucrurile pe care Mooshee le ia în calcul în fiecare zi. Mai mult, aplicația ține cont de situații speciale: alergii cunoscute, carențe sau eventuale recomandări medicale”, declară Alex Chiriță, fondatorul Moshee.

MSD Hospitality

MSD Hospitality dezvoltă o aplicație de online check-in și comunicație între oaspeți și hotelieri în procesul de pre-check-in, în house și departure, adaptată perfect industriei HoReCa. Aplicația va include și un checklist digital pentru mesele incluse care va permite operatorilor să gestioneze mai bine clienții și resursele în timpul mesei, asigurând în același timp protecția datelor personale ale clienților lor.

VeganBite

VeganBite este un brand vegan ce își dorește să pună accent pe zona de proaspăt, sănătos, sustenabil și la îndemână. Cum? Creând meal prep-uri vegane bine proporționate din punct de vedere nutrițional, disponibile în fresh cornere amplasate în holurile companiilor și clădirilor de birouri, cât mai aproape de consumatori.

Salesgent

Salesgent este un startup care ajută agenții de vânzări să înțeleagă și să servească nevoile clienților mai efficient prin monitorizarea, analizarea și extragerea de informații relevante din cadrul discuțiilor telefonice.

Stride

Stride este o platforma de cash flow management și forecasting. Stride este o platforma care permite conectarea conturilor bancare ale companiei pentru a avea o evidență detaliată a tranzacțiilor și pentru un management mai bun al cash flow-ului. Antreprenorii au acces în timp real la datele financiare ale companiei, pot crea previziuni în funcție de diferite scenarii și pot planifică plăti pentru a anticipa evoluția fluxului de numerar.

Creative Meetings

Creative Meetings este o aplicație de videoconferințe ce poate fi utilizată pentru conversatii criptate. Creative Meetings poate fi folosită de către alte aplicații care utilizează videoconferințe, că de exemplu aplicații de consultații medicale, aplicații de școală la distanță.

Pocket Dr.

Pocket Dr. este o platformă digitală de telemedicină pentru consultații medicale online ce facilitează accesul potențialilor pacienți către o bază extinsă de medici atât din țară, cât și din străinătate.

În interiorul platformei, medicii își pot crea singuri cont, pot organiza programări și își pot seta tariful per consultație. Pacienții sau potențialii pacienți își pot alege singuri specialiștii de la care au nevoie de sfaturi, își pot seta individual orele de consultație și pot încărca documentele necesare pentru consultații.

Fiecare specialist care dorește să se înscrie în platformă pentru a oferi sfaturi medicale trebuie să prezinte dovadă studiilor și competențelor, astfel că potențialii pacienți vor întâlni doar medici certificați. Platforma este HIPPA/GDPR Compliant și securizată, consultațiile fiind 100% confidențiale.

PoseMe

PoseMe este aplicația prin care găsești fotograful potrivit pentru proiectul tău personal sau profesional. PoseMe este platforma pe care utilizatorii vor putea găsi cu minimul de efort fotografi profesioniști specializați pe tipuri de fotografie (portret, produs, evenimente business, evenimente personale).

Identificarea fotografilor va putea fi făcută și pe orașe sau în funcție de bugetul disponibil al clientului, aplicația PoseMe având ca obiectiv principal conectarea cât mai ușoară a clientului final cu fotograful potrivit proiectului său.

WOCOO

WOCOO este o rețea socială construită în jurul Video on Demand. Este un club digital de film, unde userii se înregistrează, își invită prietenii și pot viziona filmele din librărie. Se pot conecta cu comunități în jurul filmelor preferate, își pot recomanda filme unul altuia, și pot face multe alte activități sociale în jurul filmelor.

WOCOO își propune să ofere acces gratuit și legal la content video produs profesional (filme, seriale, Tv-show-uri, etc.) publicului din întreaga lume.

Guidify

Guidify este o platformă care ajută producătorii din diverse domenii să creeze manuale de instrucțiuni atractive, accesibile și 100% în conformitate cu legea, ușor de distribuit și de urmărit.

CleverEver

CleverEver este o platformă educațională care ajută copii să învețe prin joacă. Este un joc care nu se bazează pe competitivitate și care încurajează copiii să greșească, să-și asume diferite identități, să creeze echipe și să învețe împreună, folosind mecanici din industria jocurilor și tehnici de poveste. Am scris despre CleverEver aici.