Samsung a prezentat un document online în care vorbește despre viziunea sa privind 6G, care ar putea apărea în Coreea de Sud în urătorii ani.

În documentul de cercetare publicat miercuri, conform „The Independent”, Samsung a vorbit despre mai multe servicii care se vor baza pe 6G, adică realitate imersivă extinsă, holograme mobile și replici digitale. Practic, realitatea noastră va putea să se contopească într-o realitate virtuală.

„Cu ajutorul senzorilor, inteligenței artificiale și altor tehnologii vom putea replica entități fizice, inclusiv oameni, obiecte, device-uri și locuri în lumea virtuală”, se arată în documentul Samsung.

Practic, pentru că toate conexiunile vor fi atât de avansate, alături de inteligența artificială, vom putea să avem gemeni digitali care să exploreze realitatea în spațiul virtual, fără limite de timp și spațiu. Dacă acum vorbim de munca de la distanță, 6G ar putea aduce realitatea la distanță. Practic, vom putea să ne folosim de prezența noastră digitală pentru a fi în două locuri în același timp, să muncim de la distanță, să înlocuim videocall-ul cu experiențe de realitate augmentată și holograme digitale foarte apropiate de realitate.

Samsung menționează în document că oamenii nu doar că vor observa gemenii virtuali, ci vor putea să interacționeze cu aceștia. De exemplu, ești în București și lucrezi în New York cu ajutorul unui avatar digital. 6G va fi nevoit să aibă rate de transfer extraordinar de rapide și latență infimă, pentru a suporta viteze de 1.000 de Gbps, de 50 de ori mai rapide decât 5G.

Cu toate acestea, arată Samsung în document, aplicațiile cele mai solide pentru 6G vor fi mașinile industriale, obiectele conectate, o lume în care mașinile sunt autonome, iar fabricile vor putea lua decizii singure. Samsung spune că în 2030 vor fi 500 de miliarde de obiecte conectate. În plus, vor putea fi generate hărți ale spațiilor interioare.

6G ar putea să apară în 2030, deși Samsung spune că tehnologia ar putea fi pregătită și cu doi ani înainte.

Samsung 6G Vision by start-up.ro on Scribd

La începutul anului, Samsung a prezentat primul concept al unui avatar digital, momentan încă în fază de dezvoltare. Puteți vedea detalii în video-ul de mai jos.