Povestea Școlii informale de IT a început pe 15 octombrie 2013, din dorința de a pune bazele următoarei generații de IT-iști din România, implementând o filozofie educațională nouă, un mix de training - coaching - mentorat, cu scopul de a învăța, a inspira și a mentora persoanele pasionate de tehnologie, cu experiență atât în medii non-IT, cât și în IT.

De atunci, peste 5000 de absolvenți au urmat cursuri în IT, prin intermediul cărora s-au reinventat profesional, au evoluat personal sau au avansat ierarhic, pentru a ajunge la un nou nivel în carieră. Datorită celor peste 170 de mentori practicieni dedicați misiunii Școlii, dar și a parteneriatelor cu peste 100 de companii de IT, gradul de angajabilitate a absolvenților la nivel național este de 80%.

Mihai Talpos, co-fondator Școala informală de IT: “Mi-am dorit să fac parte din procesul de schimbare al paradigmei educaționale din România, iar industria IT de acum 7 ani mi-a oferit contextul potrivit pentru a pune bazele unei școli informale, simple, unde puterea exemplului practic să facă diferența în procesul relațional dintre mentori și cursanți.”

Răzvan Voica, co-fondator și CEO Școala informală de IT: “Școala informală de IT are un model aparte de învățare și selecție, care a fost validat încă de la primii absolvenți, iar azi rata de angajabilitate națională ajunge la 80%. Suntem foarte mândri că am reușit să schimbăm viețile a mii de absolvenți, iar meritul este al lor, pentru că au avut curajul să pornească de la zero într o carieră în IT.”

Claudia Lonean, primul mentor al Școlii informale de IT: “În calitate de mentor, le recomand celor interesați să aplice la cursurile noastre de IT să aibă curaj, răbdare cu ei în asimilarea informațiilor predate, dar și să se lase descoperiți pentru a găsi împreună cu mentorii Școlii, atuurile care o să facă diferența în dezvoltarea unei cariere în IT. Pășiți cu încredere, mentorii sunt aici să vă ajute.”

Prin intermediul podcastului Povești de la Școala informală de IT veți putea asculta în perioada 15-31 octombrie poveștile co-fondatorilor despre cum au fost primii șapte ani, cu bune și rele, și care este rolul mentorilor în reușita absolvenților Școlii informale de IT.

Campania aniversară începe pe 15 octombrie cu un discount de 70 euro la toate cursurile oferite de Școala informala de IT. Oferta este disponibilă pentru 17 zile, până în 31 octombrie, accesând website-ul scoalainformala.ro/programe.

Datorită contextului actual, toate programele educaționale oferite de Școala informală de IT se desfășoară în spațiul virtual, fiind la un click distanță de pasionații de tehnologie, dornici de o schimbare în carieră. De asemenea, Școala informală de IT a lansat în luna septembrie a acestui an, programul Digital People, special conceput pentru o reconversie profesională către IT a șomerilor. Cei interesați pot învăța IT și achita valoarea cursurilor după angajare. Această inițiativă se adresează unui număr de 70 de persoane care pot aplica în program până în 30 noiembrie.