Compactă și ușoară, cântărind doar 650 grame, camera are un senzor Exmor R CMOS de 35 mm, adică full frame, și 42.4 MP cu iluminare din spate, poate fotografia în rafală până la 10 cadre pe secundă și are stabilizare optică a imagini pe 5 axe permițând timpi de expunere mai lungi cu 5,5 trepte, cea mai bună performanță de compensare pentru un sistem de stabilizare a imaginii.

Reproiectată pentru profesioniști, camera Sony α7R III aduce funcții îmbunătățite Auto Focus, sloturi Dual SD Card, durată extinsă de utilizare a bateriei, terminal USB SuperSpeed (USB 3.1 Gen 1) Type-C.

Senzorul Exmor R CMOS cu iluminare din spate este dotat cu o arhitectură cu lentile fără spații și strat AR (anti-reflecție) la suprafața chipului, pentru a îmbunătăți eficiența de captare a luminii.

Noul model full-frame nu este prevăzut cu filtru optic ”low pass”, ceea ce permite suprinderea imaginilor la cea mai mare rezoluție posibilă, având posibilitatea de a stoca în format RAW de 14 biți, chiar și în modul silențios sau continuu.

Sony α7R III detectează automat frecvența luminii

Totodată, a fost îmbunătățit obturatorul pentru a reduce vibrațiile și imaginile mișcate în toate modurile de fotografiere, inclusiv la fotografierea în rafală la 10fps, precum și redarea tonurilor pielii.

În plus, dacă în spațiile de fotografiere este prezentă iluminarea fluorescentă sau artificială, utilizatorii pot activa funcția Anti-flicker pentru a permite camerei α7R III să detecteze automat frecvența luminii și timpul de declanșare pentru a minimiza efectul asupra imaginilor imortalizate. Această funcție minimizează orice expuneri sau anomalii de culoare care pot apărea uneori în partea superioară și inferioară a imaginilor imortalizate la viteze mari de fotografiere.

Sistemul de focalizare îmbunătățit al lui α7R III este alcătuit din 399 de puncte pentru AF de detecție de fază în planul focal, care acoperă aproximativ 68% din suprafața imaginii atât pe orizontală cât și pe verticală. Există, de asemenea, 425 de puncte de contrast AF, în creștere cu 400 de puncte comparativ cu a7R II. Acest sistem avansat asigură autofocus în aproape jumătate din timpul necesar a7R II în condiții de lumină scăzută, și tracking de aproape două ori mai exact. Funcția Eye AF este, de asemenea, de aproximativ 2 ori mai eficientă și este disponibilă pentru utilizarea obiectivelor Sony cu montură A împreună cu un adaptor.

Rezoluție video 4K

Noua cameră α7R III oferă capabilități video excepționale, cu capacitate de a înregistra video la rezoluție 4K (3840x2160 pixeli) pe întreaga suprafață a senzorului full-frame.

Camera poate, de asemenea, filma în Full HD până la 120 fps sau până la 100Mbps permițând ca filmarea să fie vizualizată și ulterior editată la viteze slow motionxix de 4x sau 5x, la rezoluție Full HD cu AF tracking complet.

Transfer rapid al imaginilor pe smartphone

α7R III permite transferul rapid al fișierelor pe smartphone, tabletă, computer sau server FTP prin Wi-Fi și include un terminal de sincronizare, care permite conectarea directă a unităților flash externe și cablurilor. Un terminal SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) USB Type-C este disponibil pentru a oferi un plus de flexibilitate pentru alimentare și conectarea accesoriilor, precum și pentru un transfer mai rapid al fișierelor pe PC.

Sony α7R III va fi disponibil în Europa în noiembrie 2017, la prețul de aproximativ 3.500 de euro.