Programul Huawei Telecom Seeds for the Future a ajuns, în 2019, la cea de-a șasea ediție, fiind sprijinit de Ministerul Educației și Cercetării, de Ministerul Societății Informaționale, dar și de cele mai mari universități de profil din țară.

Cu ajutorul acestui program educațional, studenții înscriși la facultăți cu profil tehnic, dar nu numai, au posibilitatea de a urma un training de specializare care se desfășoară la sediul central al Huawei, din Shenzhen, China, cu ajutorul căruia își înșusesc atât noțiuni teoretice, cât și practice.

Anul acesta, zece studenți, opt din România și doi din Republica Moldova, au fost trimiși de Huawei România în China, la finalul lunii august. Prima săptămână a programului s-a desfășurat la Beijing, unde cei zece studenți au participat la cursuri intensive de limbă și cultură chineză.

În cea de-a doua săptămână a experienței, studenții au mers în Shenzhen, în campusul Huawei Academy. La sediul central al Huawei, studenții au primit sfaturi și consultanță din partea specialiștilor companiei și au avut acces la cele mai moderne tehnologii din laboratoarele Huawei.

Maria Din, participantă în cadrul programului de internship Seeds for the Future 2019, a relatat experiența din China: Sunt pasionată de tehnologie, de IoT, iar în cadrul Seeds for the Future, am avut oportunitatea să observ îndeaproape cum funcționează aceste sisteme, astfel că am decis să merg în continuare pe acest drum. Studiez ingineria de afaceri și aș vrea combin ce învăț la facultate cu ce am învățat în programul de internship.”