Homevest, o companie care simplifică procesul de accesare a unui credit ipotecar internațional, a realizat un studiu pentru a înțelege mai bine nevoile românilor din diaspora care vor să cumpere o proprietate în România prin credit ipotecar cu venituri din străinătate.

57,7% din românii participanți la studiu consideră foarte important să dețină o proprietate în România. Pentru 38,5% e important, în timp ce doar un procentaj mic de români sunt indiferenți.

58,2% plănuiesc să cumpere o proprietate în România în următorul an, în timp ce 32,1% au în plan o achiziție în următorii 2 ani. Pe lângă localitatea și proximitatea de școli, spitale sau mijloace de transport, românii iau în considerare potențialul de creștere economică, prețul redus din piață, dar și potențialul de închiriere atunci când plănuiesc să cumpere o proprietate.

Aproape 50% vor să cumpere o proprietate pentru a se reloca, 39% vor să se mute când ies la pensie, peste 20% sunt interesați să cumpere o casă de vacanță la munte sau la mare, iar 17,5% vor să dea imobilul în chirie.

6,6% din participanții la studiu au achiziționat deja o proprietate în România, fie pentru a se muta, fie pentru a o da în chirie.

“Ne bucurăm să ajutăm românii din străinătate să își cumpere o proprietate în România. Cu atât mai mult cu cât și eu fac parte din diaspora românească și știu că procesul poate fi lung, greoi și întortocheat. În ultimele trei luni, în ciuda încetinirii pieței domestice, pentru românii cu venituri din străinătate interesul a crescut semnificativ. Suntem mândri că băncile din România au emis prin platforma Homevest peste 100 de oferte de credit ipotecar românilor cu venituri din străinătate, acorduri în principiu și preaprobări, iar aceste numere continuă să crească. Studiul nostru evidențiază că dorința de a investi în România este o preocupare majoră pentru românii din întreaga lume, iar obținerea unui credit ipotecar este o parte esențială în acest proces. Vrem ca românii din străinătate să aibă parte de un serviciu de calitate ce le oferă acces rapid la cele mai bune opțiuni din piață”, spune Petru Dimulescu, co-fondator și CTO Homevest.

Homevest digitalizează procesul de aplicare la un credit ipotecar cu venituri din străinătate. Cu o singură aplicație, românii pot trimite cererea de credit băncilor cu care Homevest lucrează, economisind astfel timp și bani.