Liviu Berechet Antoni a creat niște ochelari de realitate virtuală la Londra, a strâns bani prin Kickstarter și acum dezvoltă acolo noi produse. Tânărul se așteaptă la probleme în privința investițiilor odată cu votul pro-Brexit din Marea Britanie.

1781873_10152233927354835_1040093369_n (1)

Liviu Berechet Antoni a creat Altergaze, ochelari tridimensionali pentru telefon, care oferă o viziune de realitate virtuală. Practic, erau o variantă precoce a ceea ce este astăzi Google Cardboard. Românul a strâns 32.000 de lire sterline. Am vorbit cu el despre efectele pe care le va avea #Brexit-ul asupra afacerilor.

„E un moment neoportun. În ultimele nouă luni am lucrat la un nou produs hardware și abia ce am început să căutăm investitori“, povestește Liviu, care trăiește la Londra.

El spune că grija cea mai mare nu este pe partea de import-export sau de a găsi angajați de calitate. „Evident, s-ar putea să fie un pic mai greu. Nu ai ce să faci decât să mergi înainte. Grija cea mai mare este până la urmă legată de investitori“, a mai spus Berechet Antoni.

El a mărturisit că-și face griji pentru startup-urile din zona tech/hardware. „Acum sunt mai puțin prioritare pentru investitori, având în vedere câte alte oportunități sunt acum pentru finanțatori. Multe companii au fost finanțate de Uniunea Europeană“, spune Berechet Antoni.

Altergaze, produsul de realitate virtuală creat de el i-a adus și o oportunitate importantă în 2015, fiind angajat de studioul de producție Nexus din Londra, pentru divizia de realitate virtuală.

Finalul e totuși optimist. „La finalul zilei, asta e esența unui startup - să fii prompt la schimbări și să găsești calea succesului în situațiile cele mai neprevăzute care pentru mulți pot părea imposibile“, a spus Berechet Antoni.