”Odată cu lansarea școlii de programare ACADEMY+PLUS, am adus în România unul dintre cele mai ambițioase proiecte de formare profesională din lume și, pornind de la o programă adaptată momentului, am mizat pe o metodă de învățare alternativă care sprijină creșterea calității specialiștilor în IT”, spune Daniela Buscan, Program Director în cadrul ACADEMY+PLUS.

”România are în prezent un deficit în industria IT de peste 50.000 de specialişti. Prin implicarea companiilor direct în procesul de formare al profesioniştilor în IT, avem oportunitatea de a reduce acest deficit şi de a forma viitorii specialişti în acord cu cerinţele pieţei. În acest fel sprijinim industria IT din România, iar absolvenţii ACADEMY+PLUS au cele mai mari şanse să găsească rapid job-uri în industria IT”, a mai spus ea.

Pentru a ocupa unul dintre locurile disponibile în sesiunea curentă, candidaţii au trebuit să treacă printr-un proces de selecție riguros, împărțit în 3 etape. Candidații care au fost acceptaţi în program vor studia trei proiecte obligatorii, după care vor putea alege dintre urmatoarele linii de specializare: Unix, Algoritmi, Computer graphics sau Web development, full stack.

Programa are o structură de 21 de niveluri, însă nu presupune obligativitatea parcurgerii acestora în totalitate.

Pe lângă programul de formare a cursanților, ACADEMY+PLUS oferă şi training-uri corporate, destinate angajaţilor care stăpânesc deja o tehnologie, dar care îşi propun să înveţe una nouă. În acest sens, ACADEMY+PLUS pune la dispoziția angajaților tehnologii și framework-uri precum PHP/Symfony, Python/Django, Ruby/Rails, iOS/Swift, Android/Javascript. Acest format de training, nou pentru piața din România, presupune boot camp-uri intensive, cu o durată de 14 zile, în care este învățată o tehnologie prin intermediul unui proiect practic.

ACADEMY+PLUS face parte din rețeaua internațională a École 42, cu centre în Paris, Kiev, Chișinău, Johannesburg și Fremont, Silicon Valley.

În 2014, ACADEMY+PLUS a deschis la Cluj-Napoca o şcoală de programare gratuită. De atunci, dintre 198 de cursanţi formaţi la Cluj în perioada 2014 – 2016, 110 au fost absorbiţi de piaţă şi angajaţi de companii cu profil IT, fie din zona de servicii, fie din zona de produs. Majoritatea cursanţilor din program au vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani, cei mai mulţi fiind proaspăt absolvenţi de BAC şi studenţi care vor să îşi crească nivelul de cunoştinţe în zona practică.