30 din cele 500 de startup-uri aplicante la acceleratoarele universitare organizate de IdEA - Institutul de Excelență în Antreprenoriat, au ajuns in finală.

Despre RAU Accel, primul pre-accelerator universitar din România, am scris aici.

Recent, Institutul de Excelență în Antreprenoriat (IdEA) a organizat trei evenimente de tipul Demo Day, in cadrul celor trei acceleratoare universitare, RAU Accel, UMFCD Accel și USH Accel.

Evenimentele au marcat finalizarea programului primelor cohorte din cadrul fiecarei universitate parteneră, Universitatea Româno-Americană, Universitatea Spiru Haret și Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila".

Cele mai bune startup-uri accelerate în program au fost prezentate în fața investitorilor.

"După lansarea RAU Accel, USH Accel și UMFCD Accel, am primit aproape 500 de înregistrări care ne-au dovedit că studenții sunt implicați și își doresc să învețe cât mai mult, ceea ce a fost uimitor. Trei luni mai târziu, după ce au lucrat din greu la ideea lor de business, am ajuns la evenimentele finale cu 30 de tineri antreprenori. Drumul nu a fost ușor, dar au reușit să jongleze cu Universitatea, munca și o nouă afacere", spune Diana Ciobanete, Vice-Președinte IdEA - Institutul de Excelență în Antreprenoriat.

Despre USH Accel și UMFCD Accel am scris aici.

În juriile celor trei programe s-au aflat mentori cu experiență în business și investiții precum Alex Bogdan (CEO Roca X), Mihai Rotaru (Fondator CleverTaxi si UrbanAir), Dragoș Nicolaescu (Tech Angel Investor în peste 70 de start-up-uri), Daniela Aldescu (Partener Smart Impact Capital), Mihai Guran (VP Techangels), Cristina Dăianu (Partener Dentons), Bogdan Pașca (Investment Manager Roca X), dar și reprezentanți ai companiilor Johnson & Johnson și AstraZeneca, toți aceștia oferind sustinere studenților pentru dezvoltarea ulterioară a business-urilor.

Ideile de afaceri câștigătoare ale acceleratoarelor universitare

Câștigătorii RAU Accel sunt:

  • Locul 1: Eugen Sfirlos - Home Gym
  • Locul 2: Matt Ian David - WaB Aero
  • Locul 3: Diana Radu - The devil wears vintage

Câștigătorii UMFCD Accel sunt:

  • Iulia-Andreea Bîțu -locul I – proiectul Medbox
  • Cezar Bobocea – Locul II- proiectul SteppedECH
  • Khaled Ziani – locul III – proiectul DigiPain

Câștigătorii USH Accel sunt:

  • Locul 1: Andrei Petrescu - Travel to desk
  • Locul 2: Anda Pătrașcu - Cartonel
  • Locul 3: Adela Bulai - Lernyself

Programele de accelerare universitare au oferit o curiculă modernă, mentori, experți și investitori din diferite domenii de business cu scopul de a ajuta tinerii să aibă cea mai bună primă experiență în antreprenoriat.

Creatorul acestor programe, Institutul de Excelență în Antreprenoriat (idEA), înființat în 2020 de o echipă cu vastă experiență în programe de accelerare a startup-urilor dar și în investiții, este un ONG dedicat zonei antreprenoriale care are ca scop educarea, promovarea și facilitarea accesului la finanțare a startup-urilor din România.

idEA își propune să dezvolte ecosistemul antreprenorial și să accelereze startup-uri într-un sistem modern și eficient. Printre cele mai cunoscute proiecte idEA se află și Commons accel, unul dintre programele de accelerare a startupurilor cu cele mai bune rezultate din ultimii ani.