Startup-urile inovatoare de tehnologie cu potențial ridicat de expansiune internațională, pot aplica aici până la 20 septembrie.

Techcelerator vizează companii aflate în faza Minimum Viable Product (MVP) din domenii precum cele ale serviciilor IT și software, securitate cibernetică, inteligență artificială (AI) sau machine learning (ML), transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, FinTech (inclusiv aplicații din zona blockchain). Componența și coeziunea echipei reprezintă un alt factor important în procesul de evaluare.

Investiție de 25.000 de euro

A doua rundă a Techcelerator va avea un format îmbunătățit care va include sesiuni intensive de business coaching, mentorat, know-how specific în funcție de industria startup-ului și servicii de marketing. De asemenea, startup-urile vor avea acces la comunități internaționale pentru creștere și expunere pe piața globală. La finalul programului de accelerare, startup-urile respective își vor prezenta public business-urile în cadrul unui eveniment de tip DemoDay.

Startup-urile selectatevor beneficia de o primă rundă de investiție de 25.000 de euro din partea fondului GapMinder în schimbul unei participații de 6% din companie. Startup-urile care au înregistrat un progres satisfăcător au șansa de a fi invitate la o a doua rundă de investiție, de până la 75.000 euro, convertibilă în acțiuni.

Înscrierile pot fi făcute aici.

Program în București și Cluj-Napoca

Programul de accelerare se va derula pe o perioadă de 10 săptămâni, atât în București cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul a aproximativ 60 de mentori români și străini.

În urma primei runde de accelerare încheiate cu succes în iunie 2018, 12 start-up-uri din cele 14 selectate în program au beneficiat de trei sesiuni de tip bootcamp, runde dedicate de pitching, mentorat 1:1.

Programul Techcelerator s-a calificat în finala Central European Startup Awards, fiind nominalizat pentru categoria „Cel mai bun accelerator sau incubator”. Central European Startup Awardseste unul dintre cele mai importante evenimente din regiune dedicate startup-urilor. Competiția cuprinde atât o etapă locală în fiecare din cele 10 țări participante din Europa Centrală și de Est, cât și una regională și una globală.