NESsT și IKEA Social Entrepreneurship și-au propus să ajute întreprinderile sociale din România și Polonia, pe lista celor două entități fiind firme care au potențialul de a-și extinde impactul asupra afacerilor, a societății și a mediului.

Potrivit reprezentanților programului de accelerare, prioritate vor avea întreprinderile care nu dispun de opțiuni de finanțare și care pot beneficia cel mai mult de serviciile de consiliere și mentorat oferite de programul NESsT - IKEA.

Programul caută întreprinderi care pot îmbunătăți mijloacele de trai ale comunităților cu venituri mici și slab deservite, iar perioada de aplicații este deschisă până pe data de 21 mai.

Accelerator NESsT și IKEA Social Entrepreneurship: cine poate aplica

Se acordă prioritate întreprinderilor care angajează direct, plasează sau au ca furnizori cel puțin 50 de persoane în următorii 3 ani.

Întreprinderile selectate oferă un produs sau un serviciu atractiv, cu dovezi ale cererii care pot include:

  • În cazul în care întreprinderea nu a ajuns încă la pragul de rentabilitate, dovedirea potențialului de a-l atinge și de a deveni profitabilă în următoarele 18-24 luni.
  • Participarea la o piață care se extinde sauposibilitatea de a intra pe o piață nouă (segment de client, zonă geografică nouă).
  • Vânzări nu mai mici de 85.000 euro.
  • Posibilitatea de a dubla vânzările în următoarele 18-24 luni, dovedită de cererea clientului.
  • Pe lista sectoarelor de interes pentru accelerator se numără agricultura durabilă, alimente, sisteme alimentare, soluții de energie curată, economia circulară și gestionarea deșeurilor, re-împădurire, conservarea naturii, regenerarea terenurilor, dezvoltare profesională și plasarea de locuri de muncă în sectoare curate.

Întreprinderile selectate vor primi investiții între 25.000 - 43.000 de euro, precum și o serie de beneficii suplimentare ca de exemplu mentorat, măsurarea impactului social, traininguri cu experți din rețelele IKEA și NESsT, accesul la masterclass-uri alături de o comunitate de antreprenori sociali, axat pe potrivirea produs-piață, pregătirea pentru investiții, gestionarea financiară, guvernanță.

Cum puteți aplica?

1. Examinați formularul de cerere și pregătiți toate informațiile necesare, inclusiv un videoclip. Mai multe detalii despre înscrierea în cadrul acestui accelerator puteți afla aici.

2. Creați un scurt videoclip, de cel mult 3 minute, în care explicați:

  • Cum credeți că poate beneficia întreprinderea socială de programul de accelerare
  • Modelul de afaceri
  • Comunitatea cu risc pe care doriți să o serviți și rolul întreprinderii dumneavoastră în viața lor

3. Încărcați videoclipul pe YouTube și copiați linkul în formularul de cerere atunci când vi se solicită.

4. Depuneți cererea până la 21 mai 2021.