Obiectivul PURINA este de a oferi produse și servicii noi care să fie convenabile, utile și care îmbunătățesc legătura dintre animalele de companie și proprietarii lor. Acesta este motivul pentru care Unleashed a fost conceput: pentru a permite colaborarea dintre experții din industrie și antreprenori cu scopul de a găsi următorul produs sau serviciu inovator care să contribuie la bunăstarea animalelor de companie.

În cel de-al doilea an, Unleashed caută întreprinzători dedicați și pasionați, cu spirit creativ, care au construit un concept în domeniul nutriției, serviciilor sau tehnologiei și care doresc să-l dezvolte în continuare. Startup-urile vor fi evaluate în funcție de relevanța ideii lor, de scalabilitatea și durabilitatea modelului lor de afaceri.

Cu Unleashed, până la șase startup-uri câștigătoare vor beneficia de sprijinul unei echipe PURINA multidisciplinare care oferă expertiza necesară dezvoltării lor.

De-a lungul programului de 6 luni, antreprenorii și angajații PURINA vor lucra împreună pentru a atinge obiectivele de accelerare pe care le-au stabilit împreună. Unleashed va oferi, de asemenea, câștigătorilor acces la resurse de formare, învățare și oportunități în cadrul rețelei Nestlé. Unleashed oferă sprijin financiar pentru proiectele înscrise de până la 46.000 EUR.

Pentru a aplica, cei interesați trebuie să acceseze acest site pentru a trimite cererea de înscriere.

„Acceleratorul de proiecte Unleashed reprezintă pentru PURINA și Nestlé încă un pas în sprijinirea comunităților în care trăim prin promovarea de soluții inovatoare pentru îngrijirea animalelor de companie. A fost o provocare mai ales în contextul pandemiei când totul s-a mutat în digital, însă ne-am adaptat rapid și am putut reuni o echipă de experți PURINA care au arătat că pasiunea și colaborarea pot conduce la rezultatele mult așteptate. ”, declară Diana Bejan, Business Executive Officer, PURINA South East Market.

Ediția Unleashed din 2020 a reunit șase câștigători care promovează inovația în îngrijirea animalelor de companie. Mulțumită expertizei de ultimă oră oferite de Unleashed și PURINA, fondatorii acestor start-up-uri au văzut un impact real asupra afacerii lor și multe noi oportunități.

„Participarea la acceleratorul de proiecte Unleashed dezvoltat de Purina a fost una dintre cele mai bune decizii strategice luate de start-up-ul nostru până acum! Unleashed este un program cuprinzător: am lucrat împreună cu o echipă excelentă de experți Purina care se potriveau perfect cu nevoile noastre, ne-am conectat cu parteneri de top la nivel de industrie și am putut testa modelul nostru de afaceri în lumea reală. " spune Giuseppe Scionti, fondatorul Natu, un startup spaniol care lucrează la gustări nutritive proteice pe bază de plante destinate animalelor de companie.

Pentru a aplica, cei interesați trebuie să acceseze acest site pentru a trimite cererea de înscriere.

Date importante:

- 31 martie 2021: termen limită aplicații;

- 24 iunie 2021: desemnarea câștigătorilor;

- 25 iunie - 2 decembrie 2021: desfășurarea programului Unleashed.