Compania organizează Catalyst, un program de tip accelerator dedicat startup-urilor. Programul va dura 12 săptămâni și se adresează startup-urilor existente, cât și echipelor noi formate. Fiecare echipă participantă va crea o aplicație bazată pe nevoi reale ale grupului Societé Generale. Aplicațiile vor fi realizare cu ajutorul unor tehnologii noi precum: machine learning, inteligență artificială sau blockchain. Formularul de înscriere va fi disponibil în curând pe f6s.com.

Programul a fost inițial lansat în India, în Bangalore, anul trecut. Spre deosebire de prima ediție, anul acesta grupul financiar dorește și tehnologii de blockchain, inspirate inițial din bitcoin, dar care sunt folosite acum în domenii diverse pentru autentificări sigure.

Poți avea primul contract cu Societe Generale

În cadrul programului, startup-urile vor avea parte de spațiu de lucru, mentorat și schimb de experiență din partea SG focusat pe rezolvarea temei alese. De asemenea, vor primi și un ajutor financiar la finalul perioadei de accelerare.

„Suntem încântați că putem începe acest proiect și sperăm să avem un număr cât mai mare de participanți. Este prima dată când în cadrul grupului Societé Generale, programul Catalyst are loc simultan în România și India (Bangalore). Ne dorim ca la finalul celor 12 săptămâni startup-urile să prezinte o soluție prin care să demonstreze că nevoia inițial identificată poate fi rezolvată cu ajutorul noilor tehnologii, a declarat Philippe Garcet, Chief Executive Officer SG EBS.

Startup-urile vor fi proprietarele aplicației realizate, iar în cazul în care tehnologia dezvoltată poate fi folosită de SG EBS sau de o altă entitate a grupului, startup-ul va deveni furnizor.