Asta înseamnă că cei plecați în vacanță în Uniunea Europeană vor putea folosi toate beneficiile incluse din abonament sau cartelă la fel cum ar face-o și în țară, notează News.ro.

Parlamentul European a aprobat astăzi un acord cu Consiliul UE privind preţurile maxime pe care companiile şi le pot aplica reciproc pentru utilizarea reţelelor, înlăturând ultimul obstacol din calea eliminării complete a tarifelor de roaming în interiorul UE, de la 15 iunie.

“Este o mare victorie pentru consumatorii europeni. Putem sărbători acum faptul că de la 15 iunie nu vor mai fi tarife de roaming. Utilizatorii care vor călători prin Europa vor putea verifica emailul, utiliza hărţi, încărca fotografii pe reţelele sociale, vor putea telefona şi trimite SMS-uri acasă fără costuri suplimentare”, a spus raportorul Miapetra Kumpula-Natri.

Parlamentul a eliminat ultimul obstacol - acordul privind preţurile maxime pe care companiile şi le pot aplica reciproc pentru utilizarea reţelelor - prin aprobarea acordului informal cu Consiliul, cu 549 de voturi la 27şi 50 de abţineri.

Acordul informal între Consiliu şi Parlament priveşte preţurile maxime pe care companiile şi le pot aplica reciproc pentru utilizarea reţelelor în roaming. Aceste costuri afectează indirect facturile finale ale consumatorilor.