Grab, compania de ride-hailing care a cumpărat afacerea Uber din Asia de Sud-Est își propune să investească în startup-urile early-stage din regiune. Grab Ventures este brațul de investiții al companiei și urmează să sprijine financiar până la 10 companii în următorii doi ani.

De asemenea, Grab va primi într-un program de accelerare startup-uri aflate în proces de scalare, au declarat reprezentanți ai companiei, pentru TechCrunch. Prima fază a acceleratorului Velocity se va lansa până la sfârșitul acestui an, iar în program vor intra până la 6 startup-uri în fiecare batch.

Pentru a pune în mișcare aceste motoare de susținere a ecosistemului de startup-uri, Grab a cooptat agențiile guvernamentale din Singapore, Info-communications Media Development Authority of Singapore (IMDA) și Enterprise SG.

Asia de Sud-Est este o regiune cu peste 600 milioane de consumatori, unde economia internetului ar urma să crească de la 50 de miliarde de dolari în 2017 la 200 de miliarde de dolari până în 2025, potrivit unui raport Google, citat de TechCrunch. În aceeași perioadă, ar urma să crească de patru ori și industria de ride-hailing, până 20 de miliarde de dolari.