SoftBank a anunțat astăzi că va lansa acceleratorul cu focus pe diversitate, Emerge, în Europa. Prima oară programul a fost lansat în SUA cu ajutorul WeWork Labs și a susținut 14 startup-uri care aveau fondatori din zone subreprezentate ale societății. Până acum, SoftBank a investit 5 milioane de dolari în 13 startup-uri din această cohortă.

Emerge va fi lansat în Europa, în parteneriat cu fondul de investiții Speedinvest, conform CNBC. De asemenea, alte firme de investiție care particiă sunt Breega, Cherry Ventures, firstminunte capital și Kindred.

Diferența față de alte programe de accelerare e că Softbank vrea să și investească la finalul programului în startup-urile din Emerge. Conform datelor de piață, 91% din finanțările din Europa se duc către startup-uri fondate doar de către bărbați. 62% din fondatorii din medii sociale subreprezentate au spus că au dificultăți în a găsi investiție.

Programul Emerge durează 8 săptămâni și e deschis companiilor în stadiul seed care au un produs viabil și cu potențial. Trebuie să aibă măcar un fondator care să fie femeie, non-alb, LGBTQ+, persoane cu dizabilități sau refugiați. SoftBank a pus deoparte 2,5 milioane de dolari pentru investiții, iar Speedinvest aceeași sumă.