În total, vor putea fi selectate până la 30 de firme în programul de incubare, iar antreprenorii care au soluții tehnologice pentru contextul pandemiei de coronavirus se pot înscrie în program până la sfârșitul zilei de 30 aprilie, pe www.bcr.ro/accelerator. Acceleratorul BCR-InnovX este singurul care își continuă programul în această perioadă, online, și singurul care și-a mărit numărul de startupuri pe care le va accepta.

Înscrierile startup-urilor tehnologice care oferă soluții pentru provocările induse de Covid-19 vor trece prin același proces de evaluare al acceleratorului de business BCR-InnovX. Școala Informală de IT, partener strategic al acceleratorului, va aloca, pentru o perioadă pre-determinată de timp, echipe de programatori și ingineri tehnici pentru firmele care doresc să atingă nivelul de dezvoltare tehnologică (TRL) 4 sau 6 în contextul Covid-19.

“Subiectul pandemiei ne îngrijorează pe toți, însă acum, mai mult ca oricând, este important să continuăm să susținem companiile inovatoare din tehnologie. Căutăm soluții care să ajute rapid domeniile critice afectate, precum sănătate, educație, social și economic, pe care putem să le sprijinim să-și accelereze implementarea și scalarea”, spune Ana-Maria Crețu, Coordonator programe start-up-uri BCR.

“Noi avem misiunea să ajutăm start-up-urile din tehnologie și vom continua să facem acest lucru și în actualul context. Fiind un program axat pe noile tehnologii, InnovX era deja pregătit cu toate tool-urile necesare pentru a desfășura toate activitățile programului exclusiv online. Adaptăm permanent programul BCR-InnovX la nevoile antreprenorilor din tehnologie și credem că este vital să găsim și să susținem soluții care să ajute oamenii să treacă cu bine peste această perioadă”, spune Daniel Dumitrescu, CEO InnovX.

Programul de incubare de două săptămâni al BCR- InnovX va include: 1. Workshop de leadership, 2. Workshop investiții, 3.Workshop de branding, 4. Curs redactare business plan, 5. Program de mentorat de la antreprenori experimentați și de la echipa de management BCR.

Programul de accelerare include:

  • Cursuri online pe platforma de conținut educational antreprenorial edX.org for Business, create de Massachusetts Institute of Technology și Universitatea Harvard

  • Cursuri și sesiuni de mentorat pe platforma online Mevo

  • Sesiuni de mentorat unu la unu cu experți din diverse industrii

  • Instrumente online și metodologii personalizate de învățare testate la cele mai înalte niveluri, pentru a asigura succesul afacerilor: Live Plan, Blue Ocean Strategy, Strategyzer sau DE-Toolbox

  • Accesarea granturilor europene și naționale: The EIC Accelerate Program, Fast Track to Innovation (administrate de Agenția Executivă pentru IMM-uri) sau the Proof of Concept Program (Programul Operațional Regional).

  • Parteneri din tehnologie care oferă workshop-uri online și offline: Microsoft, UiPath, Modex

  • Standuri fizice sau virtuale la conferințele globale Startup Grind

  • Start-up-urile își pot putea testa și valida businessul în cadrul BCR sau în alte corporații mari

  • Workshop-uri restrânse cu experți din diferite domenii: finanțe, drept, proprietate intelectuală, marketing, branding, negocieri sau vânzări

Acceleratorul BCR-InnovX este un program dedicat afacerilor din tehnologie care dezvoltă soluții dedicate pentru domenii precum: cyber-security, fintech, inteligență artificială, învățare automată, robotică, cloud, automatizare sau microservicii. Acceleratorul are o curriculă adaptată companiilor cu potențial de scalare internațională și o rețea globală de parteneri și mentori cu experiență în astfel de programe.

Acceleratorul este un proiect realizat în parteneriat cu UiPath, Microsoft, Startup Grind in partnership with Google for Startups, Mindspace și European Center for Services Investments and Financing (ECSIF). BCR acoperă costurile pentru toate bursele alocate antreprenorilor din acest proiect, cursurile și costurile logistice.

Mai multe detali despre Acceleratorul BCR-InnovX: www.bcr.ro/accelerator

10% din bugetul acordat de BCR către Internet Corp pentru promovarea acestui proiect a fost donat către Crucea Roșie Română. Transformă un SMS într-un mesaj de speranță! Donează 2 euro la 8827 pentru a sprijini spitalele cu echipamentul de care au nevoie în această perioadă.