Programul InnovX oferă companiilor selectate o experiență de accelerare de business ce utilizează metode de educație formală și non-formală si mentori cu experiență internațională în domeniul inovării și al antreprenoriat.

”Începând de anul viitor, programul de accelerare rezultat din colaborarea dintre Banca Comercială Română și InnovX se va extinde în alte două orașe din România, adică Cluj și Iași. Mai mult, ”regulile jocului” se vor schimba, iar acceleratorul va fi unul competitiv”, ne spunea spre finalul anului trecut Daniel Dumitrescu, CEO InnovX, despre cum se va transforma unul dintre cele mai importante acceleratoare locale în 2020, dar și despre concluziile trase după primele opt luni ale programului.

”Ceea ce se va schimba este elementul de competitivitate din cadrul acceleratorului. Nu va mai fi o singură sesiune, ci vor fi trei etape - începem cu o pre-accelerare sau incubare în cele trei regiuni ale țării din care vom selecta un număr destul de mare de startupuri, începând de la un pitch; apoi vom începe, ușor-ușor, din timpul să le definim business-plan-ul; în baza acestui business-plan vom selecta dintre ei și îi vom invita la HQ-ul InnovX din București pentru perioada de 6 săptămâni de accelerare, dar iarăși va fi o competiție, astfel încât cele mai bune dintre ele, în baza livrabilelor și a rezultatelor, vor fi premiate și vor putea pleca la Startup Grind, dar și la alte competiții de profil”, preciza acesta.

Anunțul privind extinderea programului de accelerare InnovX fusese făcut încă de la finalul lunii octombrie, când Sergiu Manea, CEO al BCR a declarat în deschiderea conferinței How to Web 2019 că programul de accelerare InnovX se va extinde în alte două orașe din România, adică Iași și Cluj. "Vrem să susținem startup-urile și o facem. Credem că trebuie să oferim un framework de educație și să conectăm startup-urile cu cei care ne sunt clienți și cei care nu sunt. Vrem să fim un partener" , spunea la acel moment Sergiu Manea.

Mai multe detalii despre programului evenimentului de lansare BCR-InnovX de la Iași puteți afla aici.

Urmărește o discuție cu mentorii InnovX și sfaturile pentru startup-uri în video-ul de mai jos. Poți să te abonezi la canalul nostru de YouTube pentru acces exclusiv la astfel de conținut dacă apeși pe acest link.