weXelerate are ca scop conectarea startup-urilor internaționale cu mari clienți multinaționali pentru a crește afaceri pe domeniile lor și pentru a putea porni colaborări pe noi piețe.

Acceleratorul weXelerate durează patru luni și e deschis oricărui startup din lume. Programul modular va avea ca scop creșterea, accelerarea prin procese inovatoare, dar low-cost, dar și succesul pe piață cu un produs nou. 15 companii mari și 50 de startup-uri vor colabora în această perioadă.

Vor fi prezenți peste 100 de mentori pentru startup—urile participante. Înscrierea și participarea este gratuită, iar startup-urile nu trebuie să ofere procent din firmă. Singura cheltuială pentru un startup va fi călătoria și cazarea la Viena timp de patru luni. Acestea vor lucra din spațiile weXelerate.

Domeniile căutate sunt media, banking/fintech, asigurări, inginerie, energie, blockchain, inteligență artificială, mobilitate și securitate.

Următorul batch începe pe 5 martie 2018 și se va încheia pe 22 iunie cu un Demo Day. Aplicațiile pot fi depuse până pe 13 noiembrie la acest link.

Anul trecut, startup-ul românesc Accelerole a fost acceptat la weXelerate. Opinia lor despre program o poți vedea în videoul de mai jos.