Potrivit lui Mihai Florea, city manager la Taxify România, compania își va extinde serviciul din București și în Cluj-Napoca, acolo unde va da față-n față cu Uber, dar și cu servicii de tip Pony, unde poți conduce chiar tu mașina.

Sursele start-up.ro au confirmat că mutarea va avea loc până la finalul anului, pentru că la Cluj-Napoca a existat o cerere mare. Practic, utilizatorii Taxify au deschis aplicația acolo, dar nu au găsit mașină, dar au ajutat compania să-și dea seama că există cerere.

Mihai Florea a oferit și câteva cifre privind numărul de șoferi parteneri și utilizatori din România. Taxify are peste 5.000 de utilizatori și peste 100 de șoferi parteneri. Cifrele sunt destul de surprinzătoare, dat fiind campania de marketing din ultimele luni. Taxify a oferit curse la jumătate de preț, a mișcorat tariful la 1,1 lei pe kilometru și a oferit multe bonusuri șoferilor parteneri.

Principala diferență dintre Taxify și Uber ține de fiscalizarea serviciilor. La Uber șoferii parteneri sub obligați să aibă o formă legală de colaborare, fie SRL, fie PFA, la Taxify accesul este permis persoanelor fizice cu mașinile personale.