"Questo este o aplicație prin care descoperi locuri și povești rezolvând ghicitori. Și cum noi credem că învățarea și joaca se potrivesc, dorim să oferim acces gratuit elevilor pe toate activitățile noastre din România. Sistemul de fortificații ale Brașovului, Iașiul romantic, povestea podurilor de peste Bega dar și alte locuri și povești pot fi descoperite în felul acesta, în joacă.", au spus reprezentanții Questo în formularul online de înscriere.

Tot ce trebuie să facă profesorii e să spună în ce oraș vor merge, câți elevi vor fi, iar apoi vor primi pe mail invitațiile pentru acces gratuit.

Intră în formularul acesta dacă ești profesor și vrei să oferi o experiență interesantă elevilor.

Au primit investiție de curând pentru extindere europeană

Questo e un mod mai amuzant de a descoperi orașele, prin provocări pe care să le faci cu prietenii și nu numai. De curând au primit o investiție care-i plasează la o evaluare financiară a firmei de peste 1,5 milioane de dolari.

Potrivit unui anunț al fondatorilor, investiția va fi folosită pentru a asigura extinderea Questo și în orașe precum Londra, New York, Paris, Berlin, Amsterdam, Barcelona, dar și în altele.

În acest moment, tururile Questo pot fi accesate prin aplicația creată de români în 40 de orașe de la noi și din Europa.

Questo este un startup românesc care a lansat o aplicație mobilă pentru a le arăta oamenilor atracțiile mai puțin cunoscute din oraș.

Echipa creează trasee turistice care te poartă pe rute construite și preferate de localnici.

Astfel, eviți capcanele populare și te bucuri, în schimb, de locuri mai puțin explorate, însoțite de legende, povești și anecdote despre acele locuri și oamenii care au trecut pe acolo.