Unul dintre ele, și cel mai important, este de ordin financiar. Stride.VC un fond de investiții condus de Fred Destin, un fost partener în cadrul Accel – VC-ul implicat în rundele de finanțare primite până acum de românii de la UiPath -, și Harry Stebbings, producătorul podcast-ului The Twenty Minute VC, a fost lansat și are bani de dat startup-urilor din Marea Britanie. Cel puțin pentru început.

Stride.VC dispune de fonduri totale în valoare de 50 de milioane de lire sterline și a făcut, deja, o primă investiție: este vorba despre Forward Health, un startup care a creat o aplicație de mesagerie destinată profesioniștilor din domeniul medical (startup-ul a primit acum o săptămână o investiție seed în valoare de 3,9 milioane de dolari, într-o rundă condusă de cei de la Stride.VC).

”Nu considerăm că sunt foarte mulți bani pentru investiții seed la nivel european. Credem că startup-urile de tech au un impact tot mai mare într-o multitudine de industrii și sectoare economice, așa că este logic ca piața de venture capital să crească alături de acest ecosistem al startup-urilor”, a declarat Destin, citat de TechCrunch.

Oficialii fondului de investiții au declarat că vor oferi, în medie, finanțări seed în valoare de 1,5 milioane de lire sterline.

Deși rapoartele arată că investițiile fondurilor de venture capital au scăzut la nivel european în cel de-al treilea trimestru din acest an, Marea Britanie este în topul țărilor în care startup-urile au primit cei mai mulți bani.