Cel puțin așa reiese din cel mai recent raport Dow Jones VentureSource, citat de VentureBeat. Astfel, sumele strânse de startup-urile europene de la fondurile de venture capital, dar și numărul deal-urilor realizate pe continent au scăzut drastic în trimestrul încheiat în luna septembrie.

Astfel, companiile europene susținute de fondurile de venture capital au reușit să strângă, în trimestrul trei din 2018, suma de 4,51 de miliarde de euro, cu 21% mai puțin decât în perioada similară a anului trecut. Au fost 684 de runde de finanțare, cu aproximativ 9 procente mai puține decât în urmă cu un an.

Valoarea investițiilor și rundele de finanțare au fost în scădere și față de al doilea trimestru din acest an, cu 26%, respectiv 18%.

În ceea ce privește topul țărilor din care sunt startup-urile care au atras cei mai mulți bani, potrivit raportului Dow Jones VentureSource, Marea Britanie se află pe primul loc, chiar în ciuda Brexitului, adunând 43% din banii pe care fondurile de investiții au fost dispuse să-i pună la bătaie. Franța se află pe locul doi, cu 586,03 de milioane de euro strânși de companiile de acolo, urmată de Germania, cu 544,81 milioane de euro.

Totuși, în ceea ce privește valoarea noilor fonduri de care dispun firmele de venture capital, în al treilea trimestru al acestui an au fost 24 de noi vehicule investiționale create cu o valoare totală de 4,1 miliarde de dolari.