LG PuriCare se folosește de filtre similare celor din purificatoarele de aer clasice, dar și un set de ventilatoare, pentru a curăța aerul respirat de utilizator. LG a integrat și senzori speciali care analizează respirația și care ajustează ventilatoarele în funcție de fluxul de aer inhalat și expirat, potrivit The Verge.

Cu toate că anunțul nu face nicio mențiune despre pandemia de COVID-19, compania dă de înțeles că LG PuriCare a fost dezvoltat ținând cont de noul context. Astfel, LG spune că purificatorul purtabil e menit să înlcouiască măștile homemade care pot fi nesigure, dar și măștile de unică folosință.

Masca are o baterie de 820mAh care alimentează ventilatoarele, iar LG PuriCare ar trebui să reziste timp de opt ore în modul low-power și două ore în modul high-power.

Deocamdată, LG așteaptă ca purificatorul să fie certificat din punct de vedere medical înainte să facă declarații privind eficiența împotriva răspândirii și contractării COVID-19.

LG nu a oferit detalii despre preț sau disponibilitate, dar a anunțat că purificatorul purtabil va fi lansat în Q4 ”pe piețe selecte”.