Acer a lansat în România notebook-urile Acer Spin 7, cel mai subțire notebook convertibil din lume, nominalizat la categoria Inovații la CES 2017, și a Acer Spin 5, care oferă performanțe bune și o durată lungă de utilizare a bateriei, într-o carcasă compactă.

spin-7_3

Acer Spin 7 are o grosime de doar 10,98 mm și o greutate de 1,17 kg. De asemenea, laptopul are ecran Full HD de 14 inci Corning Gorilla Glass. Modelul compact Acer Spin 5 dispune de un ecran de 13,3 inci, are o durată de utilizare a bateriei de până la 10 ore. Ambele modele sunt dotate cu sistemul de balamale, care permit rotirea ecranului la 360 de grade, în cele patru moduri de utilizare – laptop, tabletă, display și „cort”.

Ambele modele asigură flexibilitate bună, fiind prevăzute cu o balama care permite rotirea ecranului la 360 de grade și tehnologia Continuum, astfel încât pot fi folosite ca laptop, tabletă, în modul display pentru economie de spațiu sau în modul „tent” pentru vizionare de filme sau prezentări.

spin-7_2

De asemenea, cele două notebook-uri sunt dotate cu memorii DDR4 de 8GB și SSD de 256GB pentru bootare și transfer de date rapide. Display-urile IPS tactile în 10 puncte redau imagini din orice unghi pentru o experiență de utilizare plăcută.

Acer Spin 7

Este echipat cu un procesor Intel Core i7-7Y75 pe platformă Kaby Lake,  tactat la 1.3GHz cu tehnologie Turbo Boost până la 3.6GHz, care îi asigură o performanță superioară. Durata de utilizare a bateriei de până la 8 ore face acest convertibil o alegere bună pentru utilizatorii care călătoresc frecvent sau pentru productivitate pe tot parcursul zilei. Este ușor, cântărind doar 1,17 kg și mai subțire decât o carcasă pentru DVD-uri, măsurând doar 10,98 mm grosime. Ecranul rezistent Corning Gorilla Glass 4 oferă protecție împotriva zgârieturilor, reducând în același timp reflexiile, pentru o mai bună vizibilitate în spațiile deschise.

Porturile duale USB 3.1 de tip C asigură transferul rapid de date, conectarea la un monitor extern, dar și posibilitatea încărcării notebook-ului Spin 7, a unui smartphone sau oricărui alt dispozitiv. Modelul mai este prevăzut cu un adaptor USB (de la C la tip A, standard), care asigură funcționarea mouse-urilor, tastaturilor și altor periferice de generație mai veche.

Acer Spin 5

Mic și compact, Acer Spin 5 dispune de un ecran Full HD de 13,3 inch și balamale care permit rotirea ecranului la 360 de grade, fără a se răsturna când este folosit touchscreen-ul. În configurația de top, convertibilul vine echipat cu un procesor Intel Core i7-6500U Skylake, tactat la 2.3GHz cu tehnologie Turbo Boost până la 2,8GHz. Autonomia bateriei este de până la zece ore. Un port USB 3.0 și două porturi USB 2.0 asigură conectivitate cu o gamă largă de periferice, iar cititorul de carduri MicroSD poate accesa imagini, date și alte tipuri de conținut de la mai multe dispozitive.

spin-5_2
Prețuri și disponibilitate

Acer Spin 7 are un preț recomandat de 5899 lei, iar Acer Spin 5 poate fi achiziționat la prețul de 3599 de lei, în varianta cu procesor Intel Core i7-6500U, respectiv, începând de la 2999 de lei pentru varianta cu Intel Core i5-6200U.