Fiecare achiziție a acestui laptop ajută la sprijinirea societății globale nonprofit National Geographic din SUA în activitatea sa de a proteja lumea prin explorare, cercetare și educație.

Aspectul original al modelului Aspire Vero este definit de combinația de materiale folosite pentru șasiu, care constă în 30% plastic reciclat post-consum (PCR), și de faptul că a fost selectat cu atenție pentru a asigura un echilibru între sustenabilitate, rigiditate și estetică. Punctele din pigment galben contrastează cu suprafața gri texturată pentru a oferi laptopului un aspect specific, totul fără a fi nevoie de vopsea.

Utilizatorii vor observa mai întâi câteva linii diagonale care trec pe aproximativ jumătate din capacul superior. Un mic extras dintr-o hartă topografică, aceste linii împart suprafața laptopului între pământ și mare și fac aluzie la impactul încălzirii globale asupra creșterii nivelului mării. Deschiderea laptopului dezvăluie chenarul galben emblematic National Geographic, care a fost imprimat direct în colțul din dreapta jos al tastaturii. Cu galben, pe bara de spațiu, se află mesajul „Pentru Planeta Pământ”.

Ambalajul acestui laptop a fost conceput pentru a fi o cutie multifuncțională și poate fi reutilizat în întregime după ce utilizatorii își instalează dispozitivul. Cutia în sine are un design plăcut pentru a se potrivi în orice încăpere - poate deasupra unui dulap sau în colțul unui birou - iar partea sa interioară poate fi pliată astfel încât să formeze un suport triunghiular pentru laptop.

Designul inovator al ambalajului Acer protejează dispozitivul fără a fi nevoie de altceva decât de hârtie reciclată în proporție de 85%, plus o husă pentru laptop 100% din plastic reciclat industrial (PIR) și o folie suplimentară din plastic PIR 100% care se află între ecranul laptopului și taste.

Acer Aspire National Geographic Edition utilizează 30% plastic PCR pe tot șasiul său, reducând astfel cu 21% emisiile de carbon pentru producția acestei piese. 30% din plastic PCR este, de asemenea, utilizat în cadrul ramelor ecranului și 50% pentru tastatură, reducând și mai mult amprenta computerului. Privind mai departe spre durata de viață a acestui model, s-a depus un efort deosebit pentru a simplifica procesul de reparații și upgrade-uri. Capacul inferior se desprinde prin 11 șuruburi standard cu cap Phillips, dezvăluind un set bine organizat de elemente interne care permite utilizatorilor să înlocuiască cu ușurință memoria RAM și SSD-ul.

Echipat cu un procesor Intel® Core™ din a 11-a generație cu grafică Intel® Iris® Xe, amprenta ecologică redusă a laptopului nu înseamnă că și performanța este redusă: acesta permite utilizatorilor să creeze, să se conecteze și să colaboreze confortabil. Utilizatorii se pot bucura de Windows 11 de la prima pornire, în timp ce Wi-Fi 6 oferă conectivitate ultra-fiabilă. Experiența de utilizare este completată de o selecție generoasă de porturi, inclusiv USB Type-C și două porturi USB 3.2 Gen1 Type-A, dintre care unul poate fi folosit pentru a încărca dispozitive mobile chiar și atunci când computerul este oprit.

Gama de produse Vero a luat naștere sub Earthion, platforma Acer care combină punctele forte ale companiei, ale partenerilor săi din lanțul de aprovizionare, ale clienților și angajaților, pentru a ajuta la abordarea provocărilor de mediu cu soluții inovatoare. Subiectele principale de interes ale Earthion includ angajamentul Acer RE100 de a atinge 100% consum de energie regenerabilă până în anul 2035, urmărirea unui design mai ecologic al produselor și eforturile de a reduce amprenta de carbon a lanțului de aprovizionare Acer.

Noul Acer Aspire Vero National Geographic Edition (AV15-51R) va fi disponibil în Europa din luna martie, la prețuri începând de la 899 Euro.