Noul Swift Edge 16 are un ecran OLED de 16 inchi 3,2K, cu o rată de refresh de 120 Hz și suport pentru gama de culori DCI-P3 de 100%, pentru a oferi culori și imagini realiste. Laptopul cu Windows 11 este compatibil cu rețele Wi-Fi 7, Microsoft Pluton și o serie de funcții inteligente, astfel încât utilizatorii să poată avea acces la conexiuni wireless rapide și să aibă datele private securizate.

Design

Șasiul ultra-subțire și ușor din aliaj de magneziu al lui Acer Swift Edge 16 măsoară doar 12,95 mm, cântărește doar 1,23 kg și este finisat cu un strat de culoare black olivine. Panoul OLED 3,2K de 16 inchi (3200 x 2000) are o rată de refresh de 120 Hz, suport 100% pentru gama de culori DCI-P3 și un timp de răspuns de 0,2 ms.

Combinat cu un raport de contrast de 1.000.000:1, o luminozitate de vârf de 500 nits și certificare VESA DisplayHDR True Black 500, laptopul OLED oferă culori precise și cu un contrast ridicat. Ecranul certificat TÜV Rheinland Eyesafe ajută la reducerea expunerii la lumina albastră pentru un plus de confort în timpul perioadelor de vizionare prelungite.

Performanță și securitate îmbunătățite

Swift Edge 16 profită de cele mai recente procesoare AMD Ryzen din seria 7040 pentru performanță și eficiență energetică ridicate, care mențin laptopul în funcțiune mai mult timp atunci când este deconectat de la priză, utilizând în același timp până la grafica AMD Radeon 780M.

Dispunând de AMD Ryzen AI pe modelele cu procesoare selectate, motorul dedicat introduce noi funcții AI, cum ar fi îmbunătățiri ale calității video în timp real pentru apelurile video. Datorită procesorului de securitate integrat Microsoft Pluton, activat în mod implicit, Swift Edge 16 furnizează o protecție suplimentară pentru a ajuta la apărarea împotriva atacurilor cibernetice, în timp ce cititorul de amprente digitale compatibil cu Windows Hello permite autentificarea biometrică la PC-ul cu Windows 11.

Laptopul cu procesor AMD Ryzen vine, de asemenea, cu până la 32 GB de memorie RAM LPDDR5 și până la 2 TB de stocare SSD PCIe Gen 4 pentru transfer rapid de date, latență mai mică și timp de încărcare mai mic, în timp ce tehnologia de răcire TwinAir cu ventilator îmbunătățit și design îmbunătățit al tastaturii cu intrare de aer ajută dispozitivul să funcționeze la viteză maximă.

Conectivitate Wi-Fi 7

Cea mai recentă versiune a liniei Swift Edge este compatibilă cu Wi-Fi 7, oferind viteze îmbunătățite de până la 5,8 Gbps, latență redusă sub 2 ms și capacitate multi-link pentru conexiuni wireless rapide și fiabile. Swift Edge 16 este, de asemenea, echipat cu un pachet de funcții inteligente pentru a contribui la creșterea productivității generale și a ușurinței de utilizare.

Cu suport pentru Window Studio Effects, utilizatorii se pot prezenta în cea mai bună lumină în timpul conferințelor video cu ajutorul camerei web QHD 1440p cu încadrare automată, corecție a privirii și estompare avansată a fundalului. Camera web dispune, de asemenea, de Reducerea Temporală a Zgomotului (TNR) de la Acer și de Acer PurifiedVoice cu reducere a zgomotului asistată de AI.

De asemenea, include o tastatură de dimensiuni normale și o serie de porturi de conectivitate esențiale: două porturi USB Type-A, două porturi USB 4 Type-C PD 65 W cu încărcare rapidă și capacități de afișare, HDMI 2.1 și un cititor de carduri Micro SD.

Prețuri și disponibilitate

Swift Edge 16 (SFE16-43) va fi disponibil în EMEA din luna iulie, la prețuri începând de la 1.199 EUR.