În esență, Call of Duty: Modern Warfare este un reboot al lui Call of Duty 4, iar Infinity Ward, studioul din spate, și-a reimaginat povestea din 2007 și a adus și readus și câteva personaje emblematice precum Captain Price.

Acțiunea începe în Urzikstan unde Alex, ofițerul CIA se uită neputincios cum o grupare inamică fuge cu un gaz extrem de periculos. Mai departe, povestea te duce în mai multe orașe din Europa, dar și în Orientul Mijlociu. Tu intri în pielea lui Alex, a lui Kyle Garrick, dar și a Farahei, lidera unei grupări din Uzkistan care încearcă să scape de teroriștii de la ea din țară.

Din păcate, pentru mine și alți iubitori de FPS-uri, Activision a început să pună din ce în ce mai mult accent pe multiplayer și mai puțin interes pentru campania de single player. Mai mult, anul trecut a scos-o de tot din Call of Duty: Black Ops 3.

Înțeleg că multiplayerul aduce bani, dar lipsa unei campanii de single player îndepărtează gameri ca mine. Ei bine, pot să zic că în Modern Warfare Activision se revanșează și ne oferă o poveste interesantă cu situații de joc diverse și atrăgătoare.

Call of Duty: Modern Warfare, cel mai bun Call of Duty din ultimii ani

Campania gândită de Infinity Ward te pune în diferite situații și vei avea ocazia să faci pe sniperul, să invadezi apartamente la miezul nopții, dar și să-ți faci de cap cu lansatoare de rachete. E ceva pentru toată lumea.

Eu am terminat campania pe nivelul de dificultate normal și nu poți să treci prin inamici ca prin brânză, trebuie să ai grijă dacă nu vrei să mori din două în două minute.

Un alt element care a contribuit la calitatea campaniei a fost execuția scenelor cinematice. Mi-a plăcut foarte mult cum au fost realizate personajele și pe un ecran mare personajele randate chiar par reale. Animațiile sunt excelente, iar atenția la detalii este a făcut diferența.

Am rulat jocul pe un sistem format dintr-un procesor Ryzen 5 1500x, 16 GB RAM și o placă video Nvidia RTX 2080 Ti și jocul a rulat excelent pe un ecran ultrawide la o rezoluție 3440 x 1400 pixeli. Am avut constant peste 70 de FPS și în multe cazuri am stat la peste 100 de FPS.

Nu am întâlnit bug-uri, însă am dat de o situație enervantă în care jocul reinstala, la fiecare lansare a jocului, shadere de multiplayer și mai știu eu ce, și trebuia să aștept vreo 10 minute înainte să pot să mă joc.

Grafic jocul arată foarte bine, modelele armelor sunt detaliate, hărțile în care te lupți sunt diverse și solicită diferite stiluri de joc.

Despre multiplayer nu pot spune prea multe (am jucat doar vreo 10 meciuri, diferite moduri pe diferite hărți), dar parcă îmi place mai mult decât cel de anul trecut. Dacă preferi lupte scurte ai moduri de 2v2 sau hărți mici, iar dacă-ți place conflictul pe scară mare (similar cu Battlefield) atunci ai și asta și poți controla chiar și vehicule.

Mi se pare că e ceva pentru toată lumea și fiecare meci îți aduce puncte de experiență pe care le poți folosi pentru a debloca diferite beneficii.

Așadar, per total consider că franciza Call of Duty și-a revenit și poate câștiga și mai mult teren în fața lui Battlefield (mai ales că EA a decis că seria va lua o pauză) și de data aceasta nu doar fanii multiplayerului sunt mulțumiți.