Noua platformă este rezultatul unui proces de rebranding al CarsOnTheWeb (COTW), companie cu sediul în Belgia achiziționată de KAR în februarie 2019 și devenită membru complet integrat al familiei KAR.

Marca ADESA Europe extinde renumele și reputația internațională a familiei de companii KAR în afara Americii de Nord și peste hotarele Regatului Unit, în Europa continentală.

ADESA Europe va oferi în continuare clienților COTW o platformă online robustă pentru licitații în domeniul vânzărilor de mașini, astfel făcând legătura în mod eficient între constructorii de echipamente originale, proprietarii de flote, comercianții și distribuitorii din peste 50 de țări.

În 2018, 66.000 de vehicule au fost comercializate prin intermediul CarsOnTheWeb, iar România s-a numărat printre cele mai importante cinci piețe.

„Marca ADESA este recunoscută în America de Nord și în Regatul Unit, iar CarsOnTheWeb conduce segmentul platformelor internaționale de repunere pe piață pentru autovehicule din Europa continentală”, a declarat Benjamin Skuy, Vicepreședinte Executiv KAR responsabil pentru piețele internaționale și inițiativele strategice. „Extinderea mărcii ADESA în toată Europa este cea mai bună modalitate de a ura bun-venit echipei CarsOnTheWeb în familia KAR. Sprijinită de soluțiile noastre tehnologice în domeniul auto, de bazele de date, de serviciile conexe și de relațiile industriale puternice ale companiei KAR, ADESA Europe va conduce și va accelera evoluția pieței europene.”

Marca ADESA Europe se extinde pe fiecare piață unde desfășoară operațiuni de vânzare prin filialele sale din Belgia, Franța, Germania, Italia, Olanda și Spania.

„Deja ne bucurăm de avantajele reputației companiei KAR, iar acum, în calitate de marcă ADESA, avem posibilitatea de a continua dezvoltarea modelului nostru de afaceri cu rezultate dovedite și profitabil”, a declarat Johan Meyssen, CEO ADESA Europe. „Devenind ADESA Europe, dispunem de capacitatea necesară pentru a oferi servicii eficiente, accesibile și conectate la nivel global prin intermediul cărora vom continua să creștem și să îmbunătățim serviciile pe care le oferim clienților noștri.”

ADESA Europe oferă vânzătorilor și cumpărătorilor de mașini din Europa o gamă largă de servicii de licitații de vehicule, de transport, finanțare și asistență. Instrumentele online și mobile ale companiei sunt disponibile în 19 limbi, inclusiv română și oferă o gamă largă de funcționalități, precum căutări în timp real, plasarea ofertelor, efectuarea plăților și planificarea logistică.

ADESA Europe oferă servicii complexe de tranzacții compatibile cu regulile în materie de TVA, servicii de transmitere a documentelor și asistență post-vânzare pentru tranzacțiile peste hotare, care reprezintă 97% din totalul acordurilor realizate prin intermediul platformei.