Programul ”ADRVEST Accel by IdEA” este creat și implementat de echipa Institutului de Excelență în Antreprenoriat, care a dezvoltat în ultimii ani mai multe proiecte de educație antreprenorială de succes (cum ar fi bine-cunoscutul Commons Accel), acceleratoare universitare, precum RAU Accel (în colaborare cu Universitatea Româno-Americană), USH Accel (în colaborare cu Universitatea Spiru Haret), UMFCD Accel (în colaborare cu Universitatea de Medicină Carol Davila București), acceleratoare dedicate pentru fonduri de investiții sau corporații, hackathoane și traininguri specializate.

Programul oferă participanților oportunitatea de a se pregăti gratuit pe temele esențiale de business și susținerea necesară pentru a-și crește și finanța afacerea, alături de mentori cum ar fi Alexandru Popescu – CEO Cleverage VC, Vlad Andriescu - redactor-șef Start-up.ro, Mălin Ștefănescu - Președinte Techangels, Ciprian Man - CEO Growceanu și mulți alți mentori și experți din diverse domenii de business din echipa de peste 100 de mentori ai IdEA.

ADRVEST Accel a fost lansat oficial joi, 15 septembrie, în cadrul evenimentului KickOff ADRVest Accel, la care au participat, pe lângă cei selectați, numeroși susținători ai ecosistemului regional de business. Evenimentul a fost apoi urmat de primul modul de 3 zile al programului de formare antreprenorială.

”Institutul de Excelență în Antreprenoriat nu a creat doar acceleratoare cu rezultate foarte bune, ci a reușit să creeze comunități de succes, care se sprijină reciproc și contribuie activ la creșterea sectorului de business. Același lucru urmărim să îl obținem și cu ADRVest Accel – un program durabil, prin care să dezvoltăm comunitatea de business a regiunii de vest, prin creșterea ecosistemului de antreprenori români, prin conectarea cu stakeholderii regionali relevanți, transferul de know-how, resurse și facilitarea accesului la finanțare pentru cei aflați la început de drum”, spune Matei Dumitrescu, fondator AdrVest Accel.