Programul își propune să stimuleze ecosistemul românesc de inteligență artificială prin sprijinirea antreprenorilor AI, oferindu-le acces la tehnologiile și experții Google din acest sector, pe lângă dezvoltarea afacerii și acces la investiții.
Aplicațiile sunt deschise până pe 15 octombrie 2020 și pot fi realizate accesând acest link. Toți candidații vor fi invitați la o sesiune online în cadrul căreia experții Google AI vor prezenta cele mai noi tendințe din această industrie, oportunități și povești de succes. După acest eveniment, juriul va selecta până la 5 echipe care vor intra în program.
Acestea trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele criterii: să aibă o echipă tehnică puternică, un produs aflat în faza de prototip sau MVP(Minimum Viable Product) care folosește tehnologii precum AI, ML (Machine Learning), Deep Learning, Big Data, Advanced Analytics. Startup-urile ar trebui să aibă, de asemenea, un produs cu potențial de creștere la nivel internațional și un angajament puternic de a-l valida și extinde rapid pe piața vizată.
Având acces la resursele premium ale Google - experții, rețeaua și tehnologiile avansate - startup-urile vor beneficia de două luni de sesiuni de mentorat axate pe trei module esențiale pentru dezvoltarea afacerii lor: ”AI Design Thinking, o abordare centrată pe nevoile utilizatorilor pentru dezvoltarea produselor AI”, ”Product Management și Marketing pentru produsele AI” și ”Pregătire pentru atragerea de investitori”.
Programul se va încheia în decembrie 2020 cu un eveniment de tip Demo Day, dedicat tehnologiilor avansate AI.
”Ne concentrăm pe inteligența artificială deoarece credem că poate rezolva cele mai importante probleme pentru cea mai mare parte a utilizatorilor. AI creează noi oportunități și îmbunătățește viața utilizatorilor. Credem că beneficiile inteligenței artificiale vor avea cel mai mare impact atunci când toată lumea le va putea accesa. Prin urmare, ne-am angajat să ne asigurăm că AI este disponibil pentru toată lumea și că utilizatorii, programatorii, antreprenorii și companiile îi pot accesa beneficiile. Vrem să ajutăm startup-urile să construiască produse AI excelente”, afirmă Dan Oros, Director de Marketing, Google România.
Programul de accelerare Advancing AI oferă acces startup-urilor la instituții din Europa Centrală și de Est pentru validarea serviciilor oferite și dezvoltarea afacerii, la avantaje și instrumente de lucru dedicate startup-urilor din industria hi-tech asigurate de partenerii Techcelerator, la o rețea de investitori pentru finanțare ulterioară, la mentori și know-how orientat pe nevoile companiilor din program, la suport inclusiv după programul de accelerare.
Pentru acest program, Techcelerator menține același nivel de potențiale investiții ca pentru cel orientat către soluțiile Fintech: până la 200.000 de euro în total de la GapMinder VC, dar și acces la oferte de co-investiții de la platforma de crowdfunding SeedBlink și de la comunitățile de business angels, precumTechAngels, validate de progresele startup-urilor înregistrate de-a lungul perioadei de accelerare.
”Techcelerator avansează cu strategia de a aborda verticale specifice pentru programele sale de accelerare. Recent, am anunțat a cincea rundă de accelerare care se concentrează pe Fintech, iar acum deschidem aplicații pentru startup-uri bazate pe AI. Astăzi, AI poate cuprinde de la algoritmi de căutare Google la instrumente uimitoare pentru a rezolva aproape orice. Și progresează rapid. De ceva vreme suntem implicați, împreună cu partenerii noștri GapMinder VC, SeedBlink, TechAngels, în susținerea activităților locale AI. Acum, cu experții Google pe AI alături, putem oferi startup-urilor cunoștințe de top de la experți internaționali și parteneri corporativi, astfel încât să poată construi modele de afaceri inovatoare și de succes”, a declarat Cristian Dascălu, partener GapMinder VC și Cofondator al Techcelerator.
Până în prezent, Techcelerator și GapMinder VC au sprijinit mai multe companii DeepTech, printre care MedicAI, XVision, SecurifAI, Cyscale și TypingDNA, să obțină investiții. Typing DNA a atras investiții și de la Gradient Ventures San Francisco – fondul de investiții cu capital de risc specializat pe AI al Google.
Toate companiile incluse în programul Advancing AI vor primi beneficii de la partenerii Techcelerator în valoare de peste 150.000 de euro: acces gratuit Google Cloud, credite Stripe, conturi HubSpot pentru startup-uri, produse software FreshWorks și altele.
Techcelerator a susținut peste 40 de startup-uri de-a lungul rundelor de accelerare anterioare, dar și prin diferite programe de suport, organizate de acesta sau în parteneriat cu alte entități din ecosistem. În cei 2 ani și jumătate de când se află pe piață, companiile din portofoliul acceleratorului au beneficiat de o investiție totală de peste 5 milioane de euro din rundele de investiții atrase până acum.