Cum? Există un tool de inteliență artificială care poate scrie cod în locul tău. BAYOU este o unealtă de deep learning care, în esență, funcționează ca un fel de motor de căutare pentru programare: folosind câteva cuvinte cheie îi poți spune ce tip de program vrei să creezi, iar el îți va livra codul Java care va face ce îți dorești pe baza...intuiției.

Potrivit futurism.com, BAYOU a fost creat de o echipă ce cercetători de la Rice University care au primit fonduri atât din partea Google, cât și a Armatei SUA.

Potrivit acestora, BAYOU poate citi codul sursă pentru aproximativ 1.500 de aplicații de Android, de principiu vreo 100 de milioane de linii de cod Java. Tot codul a fost intergrat prin rețeaua neurală a lui BAYOU, rezultatul fiind o inteligență artificială care poate programa alte bucăți de software.

Totuși, creatorii săi spun că nu există motive de îngrijorare: BAYOU nu are, încă, capacități de auto-replicare, și deci nu se va transforma în acest moment în mult temutul Skynet din seria Terminator. În acest moment AI-ul generează doar niște schițe relevante pentru codul pe care încearcă să-l scrie un programator.