Noul studio se va concentra pe susținerea portofoliului divers de jocuri al Amazon Games, acum și în viitor. Amazon Games face angajări în mod activ pentru a dezvolta echipa talentată, multe roluri active fiind deschise acum.

„Amazon Games se concentrează pe dezvoltarea și publicarea de jocuri excelente și avem în față o foaie de parcurs ambițioasă pe termen lung”, a declarat Christoph Hartmann, vicepreședinte al Amazon Games. „Extinderea echipelor noastre interne de dezvoltare în Europa a fost un pas firesc pentru noi, pe măsură ce abordăm portofoliul nostru vast. Bucureștiul este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai importante orașe europene emergente pentru dezvoltarea de jocuri și așteptăm cu nerăbdare să profităm de bogata rezervă de talente.”

Amazon Games l-a angajat pe Cristian Pana pentru a conduce studioul. Cristian aduce peste 20 de ani de experiență în crearea de jocuri video, cel mai recent fiind director general la Ubisoft București. Experiența lui Cristian acoperă unele dintre cele mai mari jocuri și francize de jocuri video, inclusiv Tom Clancy's The Division, The Crew, Far Cry și Avatar.

„Sunt încântat să mă alătur Amazon Games într-un moment în care echipa construiește în mod activ”, a declarat Cristian Pană, Studio Head pentru Amazon Games București. „Am construit și am condus echipe remarcabile în trecut și știu că această zonă a Europei este un punct de atracție pentru unele dintre cele mai bune talente din gaming.”

Noul studio susține viziunea Amazon Games de a dezvolta și publica jocuri care să încurajeze comunitatea în cadrul și în jurul jocurilor sale. Portofoliul în expansiune de la Amazon Games include două jocuri live-service lansate, New World și Lost Ark, proiecte anunțate, printre care Tomb Raider, The Lord of the Rings și Throne and Liberty, precum și proiecte neanunțate de la studiourile noastre din San Diego și Montreal, precum și de la studioul independent Glowmade din Marea Britanie.

Amazon Games face angajări într-o varietate de discipline, iar posturile cheie deschise la noul studio din București includ dezvoltatori de software, artiști, designeri și animatori.