Placa video AMD livrează un gameplay de top în rezoluție 1080p Full-HD, dedicat sporturilor electronice și titlurilor AAE, la un preț competitiv pentru ceea ce oferă din punct de vedere al performanței.

Placa are o frecvență de bază de 1257 MHz și una de boost de 1340 MHz, iar memoria de 8 GB are o interfață de 256 bit și este de tip GDDR5.

Împreună cu oferta AMD Xbox Game Pass, cumpărătorii de plăci video Radeon din seria RX 500 vor primi acces gratuit la titluri precum Gears 5, împreună cu peste 100 de jocuri pentru PC, pentru primele trei luni de la activare.

Placa video dispune de tehnologia Radeon FreeSync și gamerii cu monitoare FreeSync pot experimenta un gameplay cursiv, fără efecte de stutter. Jucătorii știu că orice click contează, iar un singur frame în plus sau în minus poate face diferența între victorie și eșec. Cu noua funcție Radeon Anti-Lag, timpul de răspuns este redus cu până la 31%, oferind gamerilor un avantaj impresionant în jocurile competitive.

Recent, AMD a adus funcția Radeon Image Sharpening pe plăcile video Radeon RX 570, RX 580 și RX 590. Astfel, utilizatorii plăcilor video pot adăuga un nivel de sharpness în plus și astfel jocurile să arate ceva mai bine.

RIS este un algoritm inteligent de contrast adaptabil care aduce culori naturale și claritate în gameplay, cu ajutorul unor tehnici de post-procesare care nu afectează cursivitatea jocului. Împreună cu Radeon GPU Upscaling, RIS permite un framerate ridicat și o experiență de gameplay fluidă chiar și pe monitoarele cu rezoluții înalte.

Alte funcții care vin gratuit la pachet cu Radeon Software includ Radeon Chill (acum cu o economisire de energie de 2.5 ori mai mare), precum și Radeon ReLive și compatibilitate AMD Link pentru Android TV.

Radeon RX580 poate fi achiziționată în România, de la retailerii locali, la prețuri ce pornesc de la 854,99 RON.