În ultimele luni, AMD a format conexiuni de business cu cei mai importanți inovatori pe piața de supercomputing, pentru a integra soluțiile EPYC pe următoarele sisteme:

  • El Capitan, cel mai rapid supercomputer din lume care a fost anunțat de curând va fi echipat cu AMD EPYC. Acesta va sparge bariera de putere de calcul de 2 exaflopi și va fi folosit în cadrul Administrației de Securitate Nucleară din SUA.
  • (ECMWF) Atos Supercomputer, construit să recuă impactul evenimentelor meteo severe.
  • „ARCHER 2”, un supercomputer Cray Shasta dezvoltat pentru UK Research and Innovation – acesta va deveni în curând cel mai puternic supercomputer din Marea Britanie.
  • „Vulcan”, un supercomputer Cray Shasta dezvoltat pentru UK Atomic Weapons Establishment (AWE), construit să contribuie la securitatea și la apărarea Regatului Unit.
  • „Hawk”, un supercomputer de la Universitatea din Stuttgart – cel mai mare proiect AMD EPYC din Germania și unul dintre cele mai mari din întreaga regiune EMEA

De asemenea, AMD lucrează împreună cu HPE/Cray pentru a contrui un nou supercomputer exascale. Sistemul Frontier se va lansa anul viitor.

Pentru a afla mai multe detalii despre cum AMD pune în funcțiune cele mai puternice supercomputere din lume te invit să accesezi acest link.